Dodjela prvih ITMark industrijskih certifikata izvrsnosti

23.02.2010 11:41 Starost: 7 yrs

U Središnjem državnom uredu za e-Hrvatsku dodijeljeni su prvi hrvatski ITMark industrijski certifikati izvrsnosti tvrtkama Enel Split d.o.o. i Multilink d.o.o. Riječ je o certifikatu izvrsnosti za male i srednje tvrtke iz područja informacijskih tehnologija, koje je ovim tvrtkama dodijelio predstavnik European Software Institute-a, dr. George Sharkov.

23. veljače 2010. godine u prostoru Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku predstavnik European Software Instituta, dr. George Sharkov, dodijelio je ITMark certifikate izvrsnosti tvrtkama Enel Split d.o.o. i Multilink d.o.o. Riječ je o certifikatu izvrsnosti za male i srednje tvrtke iz područja informacijskih tehnologija koji obuhvaća procjenu kvalitete i zrelosti procesa iz tri komplementarna pogleda:

- upravljanje poslovanjem,
- razvoj i održavanje proizvoda,
- informacijska sigurnost.

Vođenje kroz pripreme i certifikacija hrvatskih tvrtki provodilo se tijekom 2009. godine u sklopu projekta povećanja konkurentnosti IT sektora u jugoistočnoj Europi kojeg je provodilo Njemačko društvo za tehničku suradnju (Deutsche Gesellschaft für Technische Zusammenarbeit – GTZ) kroz Otvoreni regionalni fond za jugoistočnu Europu (ORF), financiran od strane Saveznog ministarstva za gospodarsku suradnju i razvitak SR Njemačke. Cilj projekta bio je povećati konkurentnost IT sektora u jugoistočnoj Europi uvođenjem međunarodno priznatih standarda kvalitete, a realizacija je povjerena European SW Institute, ESI Center Bulgaria dok je lokalni partner u projektu bio Savez hrvatskih ICT udruga (clustera) - cro.ict.

Od hrvatskih ICT tvrtki koje su bile zainteresirane za certifikaciju odabrane su dvije koje su zadovoljile kriterije: Enel Split d.o.o. i Multilink, Inženjering ICT rješenja i konzalting d.o.o. iz Rijeke. Završna prosudba tvrtki Enel i Multilink izvršena je u studenom i prosincu 2009. godine od strane ovlaštenog ESI prosuditelja. Obje tvrtke su zadovoljile postavljene kriterije i zaslužile ITMark certifikat te postale prve hrvatske tvrtke koje su se pridružile grupi od 105 tvrtki nositelja izvrsnosti u 13 zemalja širom svijeta.
multilink.hr

 
Nema komentara

Dodaj komentar

* obavezno polje

*

*
CAPTCHA image for SPAM prevention
Ako ne možete pročitati riječ, kliknite ovdje.
*
*