'Austrijanci nemaju pojma o hokeju u Zagrebu!'

05.03.2010 09:45 Starost: 7 yrs

VIDEO Medvjedi su napravili čudo, izbacili lidera prvenstva i plasirali se u polufinale EBEL lige. Igrači su priznali kako se i sami nisu nadali tome, ali da im je upravo uloga autsajdera olakšala pobjedu u četvrtfinalu.

Nakon prvog četvrtfinalnog susreta u Ledenoj dvorani, u kojem su Austrijanci slavili 6:3 i poveli 2-0 u pobjedama, malo tko je vjerovao da Medveščak može izbjeći poraz u prvom kolu doigravanja.

No, čudo se ipak dogodilo. Najprije su Zagrepčani slavili na gostovanju, pa zatim i na svome ledu. Rezultat je bio izjednačen na 2-2 i stvari su opet bile na početku. Međutim, Medvjedi su još jedanput napravili pothvat i srušili Graz u Austriji, te potvrdili prolaz među četiri najbolje momčadi slaveći u šestoj utakmici 5:2. Ledena se opet tresla, slavlje je trajalo dugo u noć.

Ledeno ludilo: Medvjedi razbili Graz i vratili se u igru
"Zahvaljujem se svim ljudima u klubu. Posebice onima koji su pokrenuli ovaj projekt. Također, moram napomenuti da sam ponosan na ove igrače i navijače – takvo nešto još nisam doživio", rekao je nakon dvoboja trener Ted Sator, naglasivši kako je ključni dio utakmice bila posljednja trećina u kojoj su domaćini izdržali pritisak Graza.

Osim sjajnih Guidarellija i Oullettea, koji su postigli po dva pogotka, odličan posao napravio je i Gašper Krošelj, koji je s 31 obranom izludio protivničke napadače.

Kakav podvig Medveščaka: Okrenuli 0:3 i srušili Graz!
"Ovo nitko nije očekivao, išli smo na sve ili ništa i uspjeli. Nismo imali što izgubiti – nije bilo pritiska na nama. Mislim da je to u konačnici presudilo. Jednostavno nemam riječi na sve ovo što se događa. Bit će nam teško u polufinalu bez obzira tko bude – Klagenfurt ili Salzburg, ali ćemo zato kući razbiti svakoga", izjavio je vratar Medveščaka.

Možda i najrealnije stanje uoči dvoboja ovih dviju momčadi prokomentirao je Miroslav Brumerčik, koji je naglasio kako su favorizirani Austrijanci podcijenili zagrebačku momčad. To su napravili i austrijski navijači koji su Zagrepčane u Grazu častili uvredama tipa "Jugoschweine".

Priča o frajerima zagrebačkog hokeja!
"Jako smo sretni i zadovoljni. Navijačima hvala puno, nosili su nas cijelo prvenstvo! Mi smo u play-off ušli s 8. mjesta i nije bilo pritiska na nama kao što su pisali austrijski mediji. Ma nemaju oni pojma o Hrvatskoj, hokeju u Zagrebu i ljudima koji ga vole", zaključio je Brumerčik.

Medveščak je nakon pobjede izborio polufinale, a sljedeći protivnik bit će mu Salzburg ili Klagenfurt. Nakon šest dvoboja ovih dviju momčadi rezultat je izjednačen, te će odlučivati posljednja, sedma utakmica.
net.hr

Flash is required! Flash is required!
 
Nema komentara

Dodaj komentar

* obavezno polje

*

*
CAPTCHA image for SPAM prevention
Ako ne možete pročitati riječ, kliknite ovdje.
*
*