Osipa se remetinečki ‘biznis klub’

11.03.2010 12:04 Starost: 7 yrs

Brojno “menadžersko društvo” koje je proteklih mjeseci spektakularno bilo “pospremljeno iza rešetaka” remetinečkog zatvora počelo se “osipati” jer su neki od njih pušteni da se u daljem tijeku postupka brane sa slobode.

Tako je u utorak iz Istražnog zatvora izišao šef “Podravkine” službe nabave Darko Korošec, koji je u predmetu “Menadžer 2” okrivljen skupa s koprivničkim poduzetnikom Neviom Prlogom i bivšim predsjednikom Uprave “Podravke” Zdravkom Šestakom, koji i dalje ostaju zatvoreni.

U ponedjeljak su se, pak, na slobodi našli poduzetnici Svetimir Gadža, Oliver Beidenegl i Ivan Galić, okrivljeni u predmetu “Bankomat”. Ispitani su, naime, svi svjedoci koji se odnose na spomenuti trojac, pa je tako prestala pritvorska osnova.

No, iza rešetaka su ostali bivši čelnici Hrvatske poštanske banke Josip Protega, Ivan Sladonja i Marijo Kirinić, kojima se na teret stavlja zloporaba položaja i ovlasti te udruživanje za počinjenje kaznenih djela, te poduzetnici Boris Šimunić, Slaven Čolak i Davor Čilić koji su okrivljeni za poticanje na zloporabu položaja i ovlasti.

Vlasnik i direktor splitske tvrtke SMS Srđan Mladinić napustio je “remetinečke odaje” početkom proteklog tjedna. Ostali okrivljenici u antikorupcijskoj akciji “Menadžer”, vezanoj uz malverzacije (teške više od 250 milijuna kuna) s dionicama “Podravke”, ostali su u Istražnom zatvoru.

Radi se o bivšim čelnicima “Podravke” Darku Marincu i (već spomenutom) Šestaku, bivšim čalnovima Uprave te tvrtke Saši Romcu i Josipu Pavloviću, te direktoru varaždinskog poduzeća “Fima” Milanu Horvatu. Istraga je u aferi “Podravka”, podsjetimo, proširena (i) na bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, koji se brani sa slobode (njegovo zatvaranje nije ni bilo zatraženo od strane tužiteljstva).

Suvlasnik poduzeća “Skladgradnja” Slaven Žužul, jedan od okrivljenika u “predmetu Nesklad” (vezanog uz korupciju u “Hrvatskim autocestama”), pušten je iz pritvora 11. veljače. Dva dana prije Žužulova izlaska iz Remetinca ukinut je pritvor ostalim okrivljenicima za “pituranje tunela” - bivšem predsjedniku i članu Uprave “Hrvatskih autocesta” Jurici Prskalu i Mariju Lovrinčeviću, te direktoru Sektora za građenje Goranu Legcu i glavnom inženjeru projekta “Bosiljevo – Sveti Rok” Željku Kandžiji.

 
Nema komentara

Dodaj komentar

* obavezno polje

*

*
CAPTCHA image for SPAM prevention
Ako ne možete pročitati riječ, kliknite ovdje.
*
*