Velike tražbine od Đakovštine

09.04.2010 07:43 Starost: 7 yrs

Održano je stečajno ročište na osječkom Trgovačkom sudu. Utvrđeno je da su tražbine prema Đakovštini gotovo dvostruko veće od knjigovodstvene vrijednosti imovine.

Priznata potraživanja vjerovnika prema poljoprivrednoj prerađivačkoj tvrtki Đakovština d.d. u stečaju iznose 919,7 milijuna kuna. Knjigovodstvena vrijednost imovine tvrtke iznosi pak 482,6 milijuna kuna, rečeno je na današnjem stečajnom ročištu na osječkome Trgovačkom sudu.

Stečajni upravitelj tvrtke, Perica Mitrović, kazao je kako je riječ o ukupnoj knjigovodstvenoj vrijednosti imovine Đakovštine na kraju prošle godine. Ipak, u tijeku je postupak procjene tržišne vrijednosti koju obavljaju sudski vještaci.

Također je izvijestio da je zakupoprimac Đakovštine, tvrtka Žito iz Osijeka, radi nastavka proizvodnje sklopila ugovore o radu s 407 radnika od ukupno 466, koliko je u tvrtki radilo prije otvaranja stečaja.

Mitrović kaže kako Porezna uprava još provodi nadzor financijskog poslovanja, a kriminalistička policija obavila je istražne radnje za potrebe kaznenog postupka.

Postupak se vodi na osječkome Županijskom sudu protiv pritvorenih čelnika Uprave Mije Matića i Paška Gašpara.

Danas je održana i sjednica skupštine vjerovnika Đakovštine koja je odlučila pokrenuti postupak prodaje imovine stečajnoga dužnika. Očekuje se da bi prva javna dražba mogla biti sazvana u svibnju.
hrt.hr

 
Nema komentara

Dodaj komentar

* obavezno polje

*

*
CAPTCHA image for SPAM prevention
Ako ne možete pročitati riječ, kliknite ovdje.
*
*