Traktorom spriječili Galinca da sruši dio svoga hotela Croatia

10.04.2010 07:39 Starost: 7 yrs

Ministarstvo graditeljstva naredilo je Josipu Galincu da sruši nelegalni most koji hotel spaja s depandansom u Dugoj Uvali, ali su zakupci postavili barikade.

Prava drama događa se ovih dana u krugu hotela Croatia u Dugoj Uvali koji je u vlasništvu zagrebačke Industrogradnje, a zakupnik je splitska tvrtka Fio&D.

Prekjučer su strojevi Industrogradnje ušli u posjed i po nalogu Ministarstva graditeljstva počeli rušiti nelegalno sagrađen pješački most koji spaja hotel Croatia i depandansu u Dugoj uvali. No radnici iz hotela zaključali su rampu na izlazu iz kompleksa, a na izlazu kroz šetnicu postavili su traktor kao barikadu. Tako je Industrogradnjin kamion s dizalicom, nakrcan već srušenom stolarijom, ostao zabarikadiran u dvorištu hotela. Sve se to, tvrde zakupnici, odvijalo pred 180 šokiranih gostiju hotela.

– Industrogradnja je u posjed ušla ilegalno i postavili smo barikade da spriječimo pljačku – kazao nam je Dragan Buljat, jedan od zakupnika iz tvrtke Fio&D. Podsjetimo, Industrogradnja i Fio&D u sukobu su zbog hotela od 2006., otkada je Josip Galinec došao na čelo Industrogradnje.

Galinec optužuje zakupnika da je potpuno zapustio hotel tako da devastirane zgrade prijete samourušavanjem te ugrožavaju ljudske živote.

–  Industrogradnja je prije četiri godine raskinula Ugovor o zakupu zbog neplaćanja. Od tada Fio&D bespravno koristi hotel, bez plaćanja ikakvih naknada vlasniku, kao ni komunalnih i vodnih naknada. Ove jednostavne činjenice puno govore o pravnom sustavu i poštivanju prava vlasnika u zemlji. Industrogradnja želi poštivati zakon i pokušava provoditi odluke nadležnih tijela. Fio&D se pokušajem blokade rušenja bespravno sagrađenog mosta tome ismijava. Kao što se ismijava ovoj državi ne samo bespravnim držanjem hotela već i obavljanjem turističke djelatnosti u objektima koji nemaju tehnički pregled i uporabnu dozvolu. Što nadležna tijela sve vrijeme znaju! Industrogradnja ne želi ući u hotel. Industrogradnja želi hotel obnoviti jer je isti, u stanju u kakvom je danas, nakon višegodišnje devastacije od strane Fio&D, sramota i za vlasnika i za sve koji se bave turizmom u Hrvatskoj – kazao je Galinec.

Dragan Boljat pak kaže da su kao zakupnici u cijeli kompleks u sedam godina uložili 3,5 milijuna eura, koje im Galinec želi sada uzeti.

– Uložili smo 3,5 milijuna eura u gradnju vanjskih bazena, a od Industrogradnje potražujemo 28 milijuna kuna zbog štete koju nam je do sada nanijela. Galinec na nezakonit način pokušava doći do cjelokupne imovine. Uložit ćemo žalbu na rješenje o rušenju – najavio je Buljat.
vecernji.hr

 
Nema komentara

Dodaj komentar

* obavezno polje

*

*
CAPTCHA image for SPAM prevention
Ako ne možete pročitati riječ, kliknite ovdje.
*
*