Vode nas u provaliju, morat će odgovarati

13.04.2010 19:27 Starost: 7 yrs

IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin izjavio je na konferenciji za novinare da će zbog politike kakvu provodi Vlada morati odgovarati. Ljudi iz vlasti s premijerkom na čelu bit će, kaže Kajin, odgovorniji i od bivšeg odbjeglog premijera Ive Sanadera.

Iako je svojedobno procjenjivao da će zemlja dotaknuti dno dna, oko Uskrsa ove godine guverner Željko Rohatinski jučerašnjim ga je govorom uvjerio da najgore tek dolazi. Rohatinski je, naime, Vladi poručio da novca više nema.

Iznio je podatak da je samo prošle godine u Hrvatskoj izgubljeno 75 tisuća radnih mjesta koja su, kako je rekao, najveći kapital. Došlo je vrijeme borbe za opstanak, a najveći je kapital radno mjesto, što bi napokon morali shvatiti i oni koji vode politiku i ubiru poreze, istaknuo je IDS-ov saborski zastupnik, dodajući kako Hrvatska nema razloga za optimizam jer Vlada nema ni snage ni motiva izvući državu iz krize.

HNS i IDS borit će se za preuzimanje vlasti

Rekao je kako se ne slaže s procjenom Ljube Jurčića da nitko neće poželjeti preuzeti vlast zbog potrebe provođenja radikalnih reformi te vjeruje da su prijevremeni parlamentarni izbori jedini izlaz iz sadašnje krize. SDP, HNS i IDS borit će se za preuzimanje vlasti, što je dužnost oporbe koja svojom političkom vizijom može pokrenuti zemlju iz ove agonije, zaključio je Damir Kajin.

Istaknuo je kako osobno podupire sindikalne prosvjede, ali mu smeta što, primjerice, sindikati Primorsko-goranske županije na nedavnom prosvjedu u Rijeci prozivaju Vladu za teško stanje u njihovim brodogradilištima, a istarski sindikati kritiku upućuju lokalnoj samoupravi, iako je u Istri bolje gospodarsko stanje. Unatoč tomu, Kajin je najavio da će se pridružiti sindikalnom prosvjedu najavljenom za 1. svibnja u Puli.

Vlada osudila Kajinove izjave

Izjave zastupnika Kajina da 'premijerka Kosor vodi zločinačku politiku' te da 'odlučno vodi zemlju u propast' zlonamjerne su, izrečene s jedinim ciljem - obezvrijediti nastojanja Vlade predvođene s predsjednicom Jadrankom Kosor, u provođenju mjera za gospodarski oporavak i razvitak, stoji u reagiranju Vlade.

Vlada ocjenjuje kako je zanimljiva žestina s kojom se gospodin Kajin obrušio na sindikate koji kritiku upućuju lokalnoj samoupravi, potičući i podupirući istodobno one koji kritiziraju državnu vlast.

Unatoč ovakvim zajedljivim primjedbama i neargumentiranim, populističkim kritikama, kakve nam danas upućuje Damir Kajin, Vlada na čelu s premijerkom Kosor odlučna je provesti sve planirane reforme i mjere za oporavak gospodarstva te, ostvarivši zacrtane ciljeve, izvesti zemlju iz gospodarske krize, stoji u reagiranju Vlade RH na Kajinove današnje izjave.
hrt.hr

 
Nema komentara

Dodaj komentar

* obavezno polje

*

*
CAPTCHA image for SPAM prevention
Ako ne možete pročitati riječ, kliknite ovdje.
*
*