Projekt LEGEND

02.01.2015 22:13 Starost: 2 yrs

Dograđena oprema za stari dio jaslica

IRENA dobila i neiskorištena sredstva drugih partnera na Projektu LEGEND za priključak starih jaslica na geotermalni sustav grijanja.

Istarska Regionalna Energetska Agencija je u novu zgradu jaslica dječjeg vrtića Pjerina Verbanac instalirala sustav grijanja/hlađenje i ventilacije s rekuperacijom topline pogonjen geotermalnom dizalicom topline povezanom s tri bušotinska izmjenjivača, a sve u sklopu EU projekta LEGEND, IPA prekogranične suradnje 2007-2013.

 

Na redovnom sastanku svih projektnih partnera u Ferrari ( IT ) 15.07.2014. razmatran je između ostalog i naš prijedlog, obzirom na završenu investiciju postavljanja geotermalnog sustava grijanje/hlađenje u novom dijelu jaslica dječjeg vrtića Pjerina Verbanac, da IRENA uloži neiskorištena sredstva drugih partnera na Projektu, u poboljšanje energetske učinkovitosti starog dijela jaslica i instalaciju sistema za dodatno iskorištenje potencijala ugrađene dizalice topline. Odluka o odobravanju našeg prijedloga od strane svih partnera donešena je početkom prosinca.

 
Nema komentara

Dodaj komentar

* obavezno polje

*

*
CAPTCHA image for SPAM prevention
Ako ne možete pročitati riječ, kliknite ovdje.
*
*