Pula za naše noniće

18.12.2016 20:52 Starost: 3 days

Puljanima već dobro poznata božićna humanitarna akcija 'Pula za naše noniće' dobiva svoj treći nastavak. I ove godine prikupljat će se pomoć za pulske umirovljenike slabijeg imovinskog stanja. Akcija će se održati u subotu 17. i nedjelju 18. prosinca 2016. godine u vremenu od 10 do 18 sati u uredima tvrtke ATI u centru Pule u Zadarskoj ulici 15 .

Prošle godine paketi su stigli na tridesetak adresa. „Ja živim sama, možda nekom paket za Božić treba više“ prošlogodišnja je izjava jedne bake  koja pokazuje kako veliko srce nemaju samo Puljani koji su u mogućnosti donacijom pomoći nekome, već i oni naši nonići koji nemaju ništa i nalaze se na popisu potrebitih, no još uvijek žele nekome drugom omogućiti dostojan Božić. „Ovu baku koja živi u stanu trošne kuće u centru, uspjeli smo uvjeriti da ipak uzme paket“, objašnjavaju u organizaciji i dodaju da noniće najviše razveseli gesta da ih se njihovi sugrađani sjete.

„Iza vrata jednog malog stana su nas dočekale baka i unučica. Majka djevojčice jedina je zaposlena u višečlanoj obitelji. Obitelj je opterećena kreditom, otac je izgubio posao te su bili primorani preseliti se u bakin stan“, prepričavaju organizatorice i dodaju kako su bile sretne što se među donacijama našlo i nešto igračaka pa se paketu razveselila i sramežljiva unučica.

Iza akcije i dalje stoje četiri prijateljice koje veže prijateljstvo iz gimnazijskih dana, no uz njih su se u akciju aktivno uključili i drugi građani.
Kao i prošle godine skuplja se teže kvarljiva hrana i higijenske potrepštine ali i sve one sitnice koje bi nonićima mogle Božić učiniti ljepšim i dostojanstvenijim. Paketi koji će im biti uručeni pomoći će im da u blagdansko vrijeme djelomično prevladaju neimaštinu ali i još bitnije, podsjetit će ih da Pula misli na njih.

Akciju možete pratiti na www.facebook.com/zanonice

Kontak osoba:
Petra Borisavljević
petra@ati-pula.com
091 1255361

 
Nema komentara

Dodaj komentar

* obavezno polje

*

*
CAPTCHA image for SPAM prevention
Ako ne možete pročitati riječ, kliknite ovdje.
*
*