Prvi dan rovinjske Antonje prošao je u izradi domaćih i kreativnih supa. Devet timova prošli se vikend natjecalo u kategoriji kreativne i tradicionalne istarske supe ali i najbolje kumpanije. Žiri u sastavu predsjednica Blanka Sinčić Pulić, Davor Šišović (Bookaleta portal) i Vladimir Torbica, pročelnik Upravnog odjela Istarske županije za kulturu i zavičajnost imao je težak zadatak. Za početak kušati svih osamanest supa a nakon toga odlučiti koja je među njima najbolja i koji tim zaslužuje prvu nagradu u tri kategorije.

Čije smo supe kušali

Studis – VELERI s Veleučilišta Rijeka koji su supu pripremali sa studentskim vinom i vinima Poletti, zatim tim Specijalisti koji su supu pripremali s vinima iz podruma Vina Cossetto i Agapito Vina, tim In Sylvis koji je supe pripremao s vinima In Sylvis Vina. Natjecali su se i timovi Prikodraga koji su koristili vina Fameje Matošević, zatim tim Čuvari Istrijanskeh Užanci iz Žminja, tim Rekreativo iz Rovinjskog Sela, tim Strukovne škole Eugena Kumičića iz Rovinja, tim Agrorovinja i tim Moramo i to provati. 

Po prvi puta se ocjenjivala i Najbolja kumpanija – najbolje prezentirani i ekipirani tim. 

I kako je sve finilo

Svi timovi dali su svoj maksimum i bili vrijedni ne bi li osvojili nepca velikog broja posjetitelja. Ocjenjivačka komisija je na kraju bila jednoglasna te sa najvišim ocjenama ocijenila; U kategoriji Tradicionalne istarske supe najviše bodova osvojio je tim Čuvari Istrijanskeh Užanci iz Žminja. Isti je tim osvojio najviše bodova i u kategoriji Kreativne istarske supe. I to s ukupno 57 bodova za tradicionalnu istarsku supu. Te su za kreativnu istarsku supu dobili ukupno 60 bodova. Žiri je zaključio kako je žminjski tim bio lijepo usklađeni i vrijedan te su njima dali i nagradu za „najbolju kumpaniju“.                                     

Facebook Komentari