U Rovinjskom Selu najavljen je ovogodišnji program 32. Izložbe vina Rovinjštine, 20. izložbe maslinovih ulja Rovinjštine i 9. Festivala istarske supe, a koji će se održati u petak 20. te u subotu 21. siječnja, u Domu kulture u Rovinjskom Selu.

U petak kreće kušanje istarske supe od 18 sati, dok će u 20 sati biti proglašeni i pobjednici 9. Festivala istarske supe, nakon čega se od 22 sata program nastavlja uz nastup Le Monde banda. I ove će godine biti nagrađena najbolja tradicionalna supa, kreativna supa te najbolja kompanija.

U subotu se održava tradicionalna, najstarija vinska izložba u Hrvatskoj, 32. Antonja kao i 20. izložba maslinovog ulja. Ove je godine prijavljen 51 uzorak vina koji će biti u službenoj konkurenciji profesionalnih vinara te vinara hobista. 

Za izložbu ulja predano je 94 uzorka čija analiza pokazuju izuzetnu kvalitetu od kojih je prema najavama 70 posto zlatnih medalja.

Antonja i Festival istarske supe održavaju se ovog petka i subote u Domu kulture u Rovinjskom Selu s početkom u 18 sati, a ulaz je besplatan.

Facebook Komentari