Udruga Agrorovinj organizira tradicionalni Rovinjski festival vina koji će se održati 15.09.2021. na malom molu gdje će posjetitelji moći degustirati izložena vina najboljih rovinjskih vinara.

Posjetitelji će moći bolje upoznati vina Collis, Dobravac, Fameja Matošević, P.O. Grota, Vina Mondelako, San Tommaso, OPG Martina Herak Smoljan, OPG Šuran, OPG Pavlović, P.O. Vivoda i Vina Lunika.

Festival uoči blagdana Sv. Eufemije ima za cilj promoviranje istarskih vina s naglaskom na autohtone sorte, Malvaziju istarsku i Teran, ali i druge sorte koje se uzgajaju na našem području, Chardonnay, Pinot sivi, Muškat žuti, Merlot i Cabernet Sauvignon, a u raznovrsnoj paleti vina moći će se pronaći i ekološka i biodinamička vina.

Uz to održava se i po prvi puta Ljetni festival istarske supe gdje će se pripremati i prezentirati tradicionalna istarska supa, jedna od najtipičnijih simbola istarske tradicije i gastronomije.

Svi koji žele nazočiti manifestaciji moraju imati potvrdu o cijepljenju, preboljenju ili negativan test na koronavirus ne stariji od 48 sati. Test se neće moći obaviti na mjestu događanja.

Za degustaciju vina posjetitelji će morati izdvojiti 70 kn za čašu, a za degustaciju istarske supe 70 kn za bukaletu. Trajanje manifestacije predviđeno je od 17 do 22 sata.

Facebook Komentari