U srcu porečke starogradske jezgre, na Trgu Antona Grabara, trenutno se uređuju prostori budućeg Kluba za mlade. Radi se o investiciji Grada Poreča-Parenzo, koji je prostor u svom vlasništvu odlučio prenamijeniti u Klub za mlade, sukladno iskazanom interesu mlađih sugrađana.

–   Želimo urediti prostor za mlade, kojim će upravljati mladi. I da to postane mjesto gdje mogu dobiti informacije o aktivnostima, sadržajima, udrugama i ustanovama koje su od interesa za njih, bez obzira na dobnu skupinu ili interese. I naravno, s obzirom na lokaciju, ovo je još jedan način revitaliziramo našu starogradsku jezgru., rekao je prilikom obilaska radova porečki gradonačelnik Loris Peršurić te naglasio kako Grad planira samo urediti prostor za mlade, dok će na mladima biti odluka kakvu opremu, sadržaj i programe imaju u njemu.

Površina budućeg Kluba za mlade je 120 m2, 60 m2 u prizemlju i 60 m2 na katu. U sklopu radova rekonstruirana je elektro mreža, kao i mreža vode i odvodnje, izgrađen novi sanitarni čvor u prizemlju, izvršeno je kompletno struganje, gletanje i ličenje zidova te su izvedeni podopolagački radovi, a rekonstruirana je i mini kuhinja. Do kraja radova još će se postaviti ulazna rampa za osobe s invaliditetom, ugraditi novi prozori i ulazna vrata, a fasada oličiti.

Paralelno s dovršetkom radova, Upravni odjel za društvene djelatnosti organizirat će programsku skupinu u koju će uključiti predstavnike Savjeta mladih, udruga za mlade, škola i ostalih, kako bi zajedno definirali unutrašnje uređenje prostora, kao i konkretne programske aktivnosti koje će se provoditi u budućem Klubu. Očekuje se da Klub otvori svoja vrata i počne s radom i aktivnostima za Dan grada, 30. travnja.

Facebook Komentari