Glavna uprava za komunikaciju (DG COMM) Europskog parlamenta objavila je 7. srpnja 2021. poziv na podnošenje prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava u svrhu sufinanciranja medijskih projekata koji doprinose ispunjavanju ciljeva procesa Konferencije o budućnosti Europe.

Natječaj  EP/COMM/SUBV/2021/M-COFOE  je namijenjen novinskim agencijama i portalima koji posluju samostalno ili kao online platforme tiskanih ili audiovizualnih medija. Komunikacijske aktivnosti korisnika bespovratnih sredstava imaju dvojaku zadaću:

1) Pružati redovite, pouzdane i pluralističke informacije o procesu Konferencije o budućnosti Europe te promicati sudjelovanje građana na digitalnoj višejezičnoj platformi Konferencije .

2) Otvoriti raspravu o budućnosti Europe s vlastitom publikom (čitateljima i pratiteljima) te njihov doprinos unijeti na platformu Konferencije .

Fokus treba biti na informiranju i aktiviranju građana zainteresiranih za Europsku uniju i za moguće reforme EU-a u predstojećim godinama. Korisnici bespovratnih sredstava, uz punu uredničku slobodu, obvezuju se proizvesti i distribuirati nepristrane i objektivne informacije i multimedijski sadržaj o Konferenciji o budućnosti Europe te organizacijom događaja i javnih konzultacija poticati sudjelovanje i aktivnosti građana i nevladinog sektora u raspravama u sklopu ovog procesa.

Prijave moraju sadržavati očekivane rezultate sufinanciranih komunikacijskih aktivnosti i s njima povezane pokazatelje uspješnosti na temelju unaprijed definiranih i mjerljivih ciljeva navedenih u natječaju. Najviša stopa sufinanciranja je 70 % ukupne vrijednosti predloženog medijskog projekta.

Informacije o natječaju dostupne su u privitku, a prijava je moguća isključivo putem portala EU-a za natječaje (Funding & Tender Opportunities, Single Electronic Data Interchange Area), nakon registracije. 

Natječaj je otvoren do 1. rujna 2021. u 17 sati, a projekti bi se trebali početi provoditi od 1. studenog 2021. Očekivano trajanje komunikacijskih aktivnosti: do predstavljanja zaključaka Konferencije o budućnosti Europe, odnosno najkasnije do 30. lipnja 2021.

Facebook Komentari