Predsjednica Komisije Ursula von der Leyen 15. rujna u 9 sati održat će govor o stanju Europske unije Europskom parlamentu, nakon čega će uslijediti rasprava.

Očekuje se da će Ursula von der Leyen predstaviti rezultate rada Komisije u protekloj godini, posebno u rješavanju zdravstvene i gospodarske krize uzrokovane bolešću COVID-19. Također će zastupnicima u Europskom parlamentu iznijeti svoju viziju odgovora na izazove s kojima se EU suočava, uključujući gospodarski oporavak, borbu protiv klimatskih promjena, program digitalizacije i Konferenciju o budućnosti Europe.

Zastupnici će u svojim odgovorima ocijeniti rad Komisije i inicijative predviđene za sljedeću godinu. Predstavit će i vlastita stajališta i ideje. Godišnja rasprava o stanju Unije prilika je za zastupnike da pomno ispitaju rad i planove Europske komisije te da pomognu u usmjeravanju politika EU-a.

Rasprava o stanju Europske unije ključan je trenutak u kojem Europska komisija pokazuje svoju odgovornost prema demokratski izabranim predstavnicima EU-a. Ovo godišnje događanje važno je za promicanje transparentnije i demokratskije Unije. To je prilika da se Europska unija približi građanima, naglašavajući ključne točke i izazove za djelovanje. Prava građana i demokratski proces u središtu su ove jedinstvene plenarne rasprave.

U nastavku je poveznica na kojoj možete pratiti govor i raspravu

https://www.europarl.europa.eu/news/en/headlines/eu-affairs/20210902STO11112/state-of-the-eu-debate-2021-how-to-follow-it

Izdvojena fotografija: European Union

Facebook Komentari