Odjelu rodilišta Opće bolnice Pula uručen je 150 tisuća kuna vrijedan suvremeni telemetrijski CTG uređaj koji mjeri otkucaje srca djeteta i trudove na daljinu te fototerapijsku deku za liječenje novorođenačke žutice. Sredstva za nabavu ovih vrijednih uređaja prikupljena su u sklopu Festivala Rocks&Stars @ Cave Romane kojeg već drugu godinu zaredom organizira Medulinska Rivijera uz podršku Općine Medulin i Turističke zajednice Općine Medulin, a ove godine i u suorganizaciji s RTL Music. Arena Hospitality Grupa i BINA Istra, kao humanitarni partneri festivala, u suradnji s organizatorima donirale su 150.000 kuna za UNICEF-ove programe podrške za najmlađu djecu u Hrvatskoj. UNICEF je sredstva uložio u nabavku specijalizirane opreme za novorođenčad i majke rodilje kako bi unaprijedio uvjete u pulskom rodilištu.

Bina Istra tradicionalno donira

Ponosno mogu istaknuti da naše partnerstvo s vrijedim timom Pulske bolnice traje već godinama, dodao je Christian Santaleza, u ime Bina-Istre, poznate po svojim snažnim doprinosima kad su u pitanju humanitarni projekti. I ove smo godine imali priliku, zajedno s organizatorima Rocks&Stars @ Cave Romane festivala uključiti se u ovu vrijednu donaciju i osigurati majkama i bebama mirniji i sigurniji boravak u  osjetljivim trenucima poroda. Ujedno ovo je bila još jedna prilika za BINA ISTRU da nastavi sa svojom tradicijom društveno odgovornog poslovanja. – zaključio je Santaleza.

 Telemetrijski CTG uređaj majci rodilji značajno olakšava porod jer joj omogućuje zauzimanje odgovarajućeg, povoljnog položaja tijekom priprema za porod, dok je kod običnog CTG uređaja zbog kablova i žica majka prisiljena duže vrijeme ležati u istoj poziciji. – poručio je doc.dr.sc. Dragan Belci, pročelnik Službe za ginekologiju i porodništvo. Fototerapijska deka proizvodi specijalno svjetlo koje razlaže višak bilirubina u koži novorođenčadi i omogućuje njegovo izbacivanje putem mokraće. Posebnost fototerapijske deke je u tome što se novorođenče prilikom liječenja ne treba odvajati od majke i smještati pod fototerapijsku lampu nego dijete i majka imaju nesmetani fizički kontakt što doprinosi bržem i boljem oporavku. – objasnila je dr. Vlasta Kocijančić, voditeljica Odjela pedijatrije.

Facebook Komentari