Programi za djecu u Parku grada Graza, zvjezdano nebo duž Ulice Sergijevaca i klizalište otvoreno za sve neka su od događanja koja će obilježiti ovogodišnji advent od 27. studenog do 31. prosinca. u Puli.

Na Giardinima će biti bogata ugostiteljska ponuda, kao i na Portarati  na kojoj će se održavati promenadni koncerti. Giardini i Ulica Sergijevaca bit će ozvučeni prigodnom blagdanskom glazbom, a Ulicu Sergijevaca krasit će i posebno osvjetljenje, zvjezdano nebo. Na Danteovom trgu održat će se glazbeni i gastro programi dok je za najmlađe rezerviran čitav Park grada Graza u kojemu će biti postavljeni mnogobrojni ukrasi, kućica Djeda Mraza, zabavni park, mala pozornica za programe i vrtuljak.

Na Forumu će biti postavljeno klizalište s ograničenim brojem posjetitelja, bez covid potvrde. Cjelokupnu lokaciju zaokružit će veseli vlakić i električno vozilo koje će besplatno prometovati u centru; od Gradske knjižnice i čitaonice Pula, preko Giardina, Danteovog trga i Flaciusove do prvotne stanice. Održat će se više od 80 programa od kojih i tradicionalni i novi u Istarskom narodnom kazalištu, Advent u Katedrali i Doček Svetog Nikole na Bunarini.

Turistička zajednica grad Pule uključila se u proslavu kroz  sufinanciranje, ali i promociju manifestacije čime se namjeravaju privući i strani posjetitelji, osobito jer se većina programa odvija na otvorenom.

Sukladno preporuci i dogovoru sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije, organizirani doček Nove godine neće se održati ali kroz adventsku ponudu grđani će imati mnogobrojne prilika za susretanje u centru grada poručio je gradonačelnik Zoričić.

Cjelokupni program bit će dostupan na stranici www.adventupuli.hr koja će se svakodnevno ažurirati.

Facebook Komentari