Započela je manifestacija “Advent u Puli – L’Avvento a Pola”. Najmlađi su se već od jutarnjih sati moguđli ukrcati u Veseli vlakić koji će svakodnevno prometovati oko gradske jezgre. Ove je godine za njih potpuno preuređen i ukrašen Park grada Graza gdje će pronaći mnoštvo novina i dekoracija i gdje će se četvrtkom, petkom i subotom održavati brojni zabavni i maštoviti programi.

U nedjelju će se tradicionalno upaliti prva adventska svijeća kod fontane u Ciscuttijevoj ulici u 17:00 sati, a događaj će, u organizaciji Slovenskog kulturnog društva, uveličati nastup pijanistice Laure Marin.

Sljedeći tjedan održat će se i mnogobrojni višednevni izložbeni programi u HUiU, Makini, Franjevačkom samostanu, galerijama C8 i C4 i Svetim Srcima a Gradska knjižnica i čitaonica Pule, uključivši i Dječju knjižnicu u Smareglinoj priključit će se ponudom kreativnih radionica, čitaonica i edukativnih programa.

Cjelokupni raspored manifestacije sa satnicama i opisima pojedinih programa nalazi se na mrežnoj stranici www.adventupuli.hr koja će se svakodnevno ažurirati. Pozivaju se posjetitelji da se pridržavaju uobičajenih preporučenih epidemioloških mjera kako bi posjet manifestaciji protekao na što sigurniji način.

Facebook Komentari