Uvertira u obilježavanje bilo je predavanje profesora Korada Korlevića iz Zvjezdarnice Višnjan o nebeskim tijelima, uz mogućnost promatranja zvjezdanog neba teleskopom krajem prošlog tjedna.

Raznim programima namijenjenim svim uzrastima Mjesni odbor Baderna i mještani kroz tjedan dana obilježavaju blagdan nebeske zaštitnice ovog porečkog naselja, Svete Marije Male.

Subotnja večer nastavila se uz stand up show Blogera Kruleta. Nedjelja je bio dan rezerviran za rekreaciju – uz bicliklijadu za djecu, koja su krenuvši s Rušnjaka, odpedalirala stazu dugu 10 kilometara, praćena lijepim vremenom i puna dobrog raspoloženja. Istog jutra, na streljani su se natjecali lovci u gađanju glinenih golubova. Najbolji je bio Ivan Banko, a slijedili su redom Danijel Mofardin, Đani Prekalj, Dragan Brečević, Stefano Popović i Ivan Prenc.

Na sam blagdan zaštitnice, 8. rujna u župnoj crkvi održana je svečana sveta misa. U večernjim satima kraj ladonje održana je kazališna predstava, komedija Teatra Naranča „Moje istrijansko korona vjenčanje“ koja je nasmijala i velike i male, a čestitkama i događanjima na ovaj blagdan pridružio se i gradonačelnik Loris Peršurić sa svojim zamjenikom Elijom Štifanićem.

Program se nastavlja večeras još jednom kazališnom predstavom Teatra Naranča – „Vitez željeznog srca“ namijenjenoj djeci, a višednevno obilježavanje zaključit će u subotu 11. rujna nogometnim turnirom između mještana Baderne.

Događanja se održavaju uz poštivanje važećih epidemioloških mjera, a organizator je Mjesni odbor Baderna, uz financijsku potporu Grada Poreča – Parenzo.

 

Facebook Komentari