Čini se kako nekim državama još uvijek nije proradila svijest o potrebni hitnog ukidanja farmi krzna. Patnja koju prolaze životinje uzgajane samo radi svog krzna je neizmjeriva i stvarno je krajnji trenutak za ukinuće te surove i primitivne prakse, jer moderan čovjek zasigurno nema potrebu nositi krzna ubijenih životinja uz sve mogućnosti alternative koje pružaju moderne tehnologije.

Belgija je zatvorila svih svojih 17 preostalih farmi krzna i time se priključila rastućem popisu zemalja koje su donijelu istu hvalevrijednu odluku. Posljednja je to bila Italija. Zatvorili su ih godinu dana prije planiranog roka u 2023. godini, a najavili su to još 2018. godine.

Time se Belgija službeno pridružila Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Republici Češkoj, Italiji, Luksemburgu, Makedoniji, Norveškoj, Srbiji, Sloveniji i Ujedinjenom Kraljevstvu. Mnoge druge države još čekaju da prođe prijelazni rok od 5 godina da bi zabrana stupila na snagu.

Budući da je mučenje i ubijanje životinja radi krzna i dalje legalno u Danskoj, PETA je pozvala sve da potpišu peticiju te zatraže dansku vladu da također donese zabranu.

Podsjećamo, uzgoj životinja radi krzna u Danskoj je privremeno zaustavljen nakon proboja koronavirusne bolesti, ali s ubijanjem životinja radi krzna planiraju nastaviti u 2023. godini.

Izvor: Pet Point

Facebook Komentari