Program Pulskog kulturnog ljeta kreće 2. lipnja koncertom Darka Rundeka & Jazz orkestra HRT – a, pod ravnanjem dirigenta Mirona Hausera, a završavamo 18. kolovoza mjuziklom Most. Programi će se održavati u Malom rimskom kazalištu, dok će jedino Tosca Giacoma Puccinija u izvedbi HNK Rijeka biti u Areni. Ulaznice za sve programe moći će se kupiti preko Eventima, a prvi koncert 2. lipnja biti će besplatan za sve posjetitelje“, najavio je ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo.

Ideja je kroz valorizaciju spomenika, koji je jedini očuvani antički teatar na području Hrvatske, dobiti jedno izvanredno mjesto za kulturne manifestacije. Prostor pruža jednu mogućnost za organiziranje manifestacija za kakve dosad nismo imali mogućnosti, a i u svijetu su dosta rijetki primjeri integracija arheološkog spomenika s modernom tehnologijom s korištenjem za kulturne manifestacije.

Pulsko kulturno ljeto manifestacija je koja će svojim kvalitetnim programom i jedinstvenim lokacijama Malog rimskog kazališta i Arene svakako doprinijeti dodatnom razvoju kulturnog turizma u Puli i samim time i većoj promociji. Vjerujem da će programi koji će se kako ove, ali i tako u budućim godinama odvijati kroz Pulsko kulturno ljeto privući turiste na dolazak i boravak u Pulu, posebno kada ljubitelje kulture neće čekati samo večernji program već i cijeli kulturni centar kojeg čine Kaštel, Zerostrasse, Malo rimsko kazalište, a ubrzo i Arheološki muzej Istre“, rekla je Sanja Cinkopan Korotaj direktorisa TZ Pula.

Očekuje nas bogat program vrhunskih glazbeno – scenskih izvedbi u Malom rimskom kazalištu i pulskom Amfiteatru. Manifestacija će ponuditi građanima i posjetiteljima vrhunske kulturno – umjetničke programe. Od ove godine, obzirom da je otvorena nova lokacija, novi svjetski prostor – Malo rimsko kazalište, koncept je usmjeren upravo na programe koji odgovaraju takvom prostru za glazbenu i izvedbenu umjetnost. To je pravi kulturni identitet ovoga grada. Ponosan sam i sretan što nas očekuju nas baleti, opere, plesni spektakli te koncerti svjetski poznatih glazbenika“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić, zahvalivši svima koji su radili na projektu, partnerima i sponzorima.

Organizatori programa su Grad Pula, Arheološki muzej Istre, Turistička zajednica Grada Pula, a sponzori Arena Hospitality Group i Valamar.

Facebook Komentari