IDS u svojem današnjem priopćenju, a u vezi Urbanističkog plana uređenja Max Stoja proziva valadajuću koaliciju za licemjerstvo, u nastavku prenosimo priopćenje IDS.

‘Peripetije oko Urbanističkog plana uređenja Max Stoja razotkrile su svo licemjerstvo vladajuće koalicije u Puli’, komentar je predsjednika IDS-a Pule Daniela Dekovića na današnje, još jedno u nizu, izmotavanje vijećnice Nezavisne liste Filipa Zoričića Ivane Mohorović.

– Priča vijećnice Mohorović mijenjala se više puta u nekoliko dana, kazao je Deković, ali ostaje činjenica da je otvoreno lagala javnosti kad je rekla da se izuzela od bilo kakvog odlučivanja o prijedlogu Izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja “Max Stoja”. Riječ je o projektu u koji je uključen arhitektonski ured u vlasništvu njezinog supruga, a investitoru omogućuje izgradnju sedam vila s bazenom na vrlo atraktivnom području.

U pokušaju da se cijeli slučaj ‘ispegla’, Mohorović je koristila sav raspoloživ arsenal u kriznoj komunikaciji, od nevještog demantiranja problema, prijetnji sudskim progonom, do laži koje su ubrzo otkrivene i prebacivanja odgovornosti na oporbu pri glasanju, te naposljetku do današnjeg minimiziranja cijele situacije.

Predsjednik pulskog IDS-a naglasio je da „u toj otužnoj predstavi vijećnica Mohorović nije bila sama. Dobila je bezrezervnu podršku vijećnika NLFZ-a Kristijana Biteria, Selme Ibrišagić i Dušanka Babića, a sudeći po posljednjim izjavama za medije, razumijevanje za situaciju u kojoj se nalazi vijećnica Mohorović pokazali su i predsjednik pulskog SDP-a Igor Belas te na koncu i gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Predsjednik pulskog IDS-a smatra da su predstavnici vladajuće koalicije, braneći neobranjivo, nepovratno izgubili integritet i pokazali neviđenu razinu licemjerja. – Standardi se drastično mijenjaju, ovisno o tome obnašate li vlast ili ne. Ne treba dvojiti ni sekunde da oni koji se danas prave da ne vide eklatantan sukob interesa u njihovim redovima, koristili bi i najteže kvalifikacije da se to dogodilo njihovim političkim suparnicima, kazao je Deković, zaključivši:

– Uvreda je za inteligenciju svih građana ustrajanje vladajućih da se njima mora vjerovati na riječ, jer su, navodno, jedini oni pošteni. Taj argument u politici nema nikakvu težinu, jer djela govore više od riječi. A djela su pokazala da je pojedinac zahvaljujući javnoj funkciji koju obnaša nastojao ostvariti privatni interes i milijunsku zaradu za tvrtku člana obitelji, u čemu vladajući nisu vidjeli ništa sporno i još uvijek ne vide.

Facebook Komentari