U Kinu Valli će se od 31. svibnja do 3. lipnja u suradnji sa Slovenskim kulturnim društvom Istra – Pula i Slovenskim kulturnim centrom  održati Dani Slovenskog filma.

Program otvara film Nekad su bili ljudi, uz gostovanje Francesca Borchija koji igra ulogu Lea. Drama Gorana Vejnovića priča je o dvojici prijatelja koji, zbog financijskih poteškoća, pokušaju prevariti osiguravajuće društvo krađom kamiona, no greškom ukradu pogrešan kamion. 1. lipnja u 19:00 sati na rasporedu je Sanremo, uz gostovanje redatelja Miroslava Mandića, film o paru koji živi u domu za starije, čiji se zajednički trenutci uvijek brzo zaborave, jer oboje boluju od demencije, ali koje uvijek povezuje zajednička uspomena iz njihove mladosti – pjesma Non ho l’età Gigliole Cinquetti.

Zastoj prikaz je odnosa susreta dvaju bračnih para iz suprotnih društvenih slojeva koji kao da nemaju dodirnih točaka, no nesreća i tragični događaj sudbonosno ih spajaju jedne noći, i to najvjerojatnije do kraja života.

Na projekciji će gostovati redatelj Vinko Moderndorfer i producentica Eva Rohrman. Posljednji na programu je Doviđenja u sljedećem ratu redatelja Živojina Pavlovića, u kojemu se na odmoru u Španjolskoj susreću nekadašnji smrtni neprijatelji, slovenski partizan Berk i njemački vojnik Bitter, koji su se nekoć borili u Jugoslaviji.

Cijena ulaznice po projekciji iznosi 15,00 kn.

Facebook Komentari