U četvrtak 28. 10. 2021. od 17 do 20 sati očekuje vas niz zanimljivih prezentacija u prostoru bivšeg Oviessea, Ulica Sergijevaca 49 i 51, u sklopu manifestacije “Dođi u grad – Vieni in Città”. Saznajte sve o radu Zelene Istre i načinu na koji se možete aktivnije uključiti i podržati rad udruge. Osim toga predstavit ćemo vam neke od naših programa i aktivnosti:

DRUŠTVENI VRT

Društveni vrt zaživio je kao mjesto za odmor, druženje, edukaciju o permakulturnom / ekološkom/organskom uzgoju hrane i inkluziju te promociju i praksu zdravog i samoodrživog načina života te jačanja zajednice. Predstavit ćemo vam brojne aktivnosti koje provodimo u sklopu Društvenog vrta uz degustaciju zalogajčića napravljenih od povrća iz našeg vrta! Naše volonterke predstavit će vam kako je organiziran rad u vrtu, kako se možete uključiti, koji su benefiti ovakvog druženja i rada.

POPRAVLJAONA

Predstavljanje Radione Re-Gepetto Društvenog centra Rojc. Radiona je opremljen prostor u kojem građani mogu besplatno popraviti predmete i uređaje po „uradi sam” principu. Prezentirat ćemo brojne video materijale nastale u sklopu radionica i popravaka u suradnji s građanima kao i sve važne informacije o radu popravljaone.

ZERO WASTE NAČIN ŽIVOTA

Dođite i na licu mjesta se informirajte o „zero waste” načinu života uz puno praktičnih savjeta za svako kućanstvo i demonstraciju praktičnih rješenja. Saznajte kako smanjiti količine otpada u kuhinji, kupaoni, ormaru, kupovini..

KOMPOSTIRANJE

Kako napraviti kućni komposter koji je prikladan za balkone i zgrade? Kako kompostirati. Što su „smeđi” a što „zeleni” sastojci koji idu u komposter? Na licu mjesta ćemo vam pokazati brojne trikove i savjete …

Sve ovo popratit će gastro zalogajčići iz društvenog vrta koje će pripremiti chef Dragan Jovanović i The Kitchen by Gastro Klub Pula te dobra glazba u režiji našeg “majstora Re-Geppetto” Marko Grbac Knapić ! Bit će tu i degustacija koju je osigurala BURA BREW porečka craft pivovara i još mnogo toga.

 

Dođite u grad i upoznajte se s radom Zelene Istre!

Zelena Istra

Facebook Komentari