Nova pulska manifestacije „Dođi u grad! – Vieni in città!“ započinje 9. listopada. Tim su se povodom danas u Puli organizatori događaja obratili javnosti. U razdoblju od 09.10- 19. 11. održati će se ukupno 144 pograma.

Na poziv za postavljanje umjetničkih instalacija duž ulicom Sergijevaca prijavilo se ukupno petnaest autora, a u drugoj polovici mjeseca izvjesit će se radovi Roberte Weissman Nagy  (Ptice), Matee Zeman (Krugovi), Katje Kliba (Meduze) i Igora Gustini (Rublje).

Vizualni identitet manifestacije potpisuje pulska dizajnerica Gordana Brborović, a kalendar događanja objavljivat će se na mrežnim stranicama Turističke zajednice grada Pule, Grada Pule i na društvenim mrežama programa „Dođi u grad! – Vieni in città!“

Gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić je uputio poziv svim građanima i građankama Pule kao i svim dobronamjernicima koji će prepoznati ovaj program kao priliku za susret i druženje. Istaknuo je da je cilj potaknuti svih da slobodno vrijeme provedu u centru grada te da su svi dobrodošli učestvovati.

 

Bogat program u centru grada

Anja Ademi, pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu, nadovezala se da je tema manifestacije uključenost zajednice i novi odnos prema centru grada te izmjena urbanog iskustva uključivanjem građana u aktivnosti koje će se odvijati u velikom broju na potezu Ulice Sergijevaca, Kandlerove, Portarate, Danteovog trga i Foruma.

O organizaciji programa, Lena Radunić pročelnica Upravnog odjela za kulturu i razvoj civilnog društva, podsjetila je da su za svaku programsku kategoriju bili raspisani Javni pozivi. Na poziv za postavljanje umjetničkih instalacija duž ulicom Sergijevaca prijavilo se ukupno petnaest autora, a u drugoj polovici mjeseca izvjesit će se radovi Roberte Weissman Nagy  (Ptice), Matee Zeman (Krugovi), Katje Kliba (Meduze) i Igora Gustini (Rublje).

Martinje na trgu Sv. Tome

Gordana Restović, najavila je bogat cjelodnevni program za 9. listopad koji će započeti u 10 ujutro. Najmlađe očekuje lutkarska predstava na Portarati i sat kasnije predstava u Parku grada Graza, u ulici Sergijevaca predstavljanje udruga (ex prostor OVS), na Trg Sv. Tome  i Kandlerovoj istovremeno će se upriličiti izložba na otvorenom i izlaganje rukotvorina i prehrambenih proizvoda, čemu će slijediti poezija Eveline Rudan i Big band.

Na Forumu će se od 17 sati održati gastro-večer i u isto vrijeme u ulici Sergijevaca 2 (ex ljekarna) radionica udruge Ideja art keramike, večer će od 19:30 upotpuniti nastupi DJ-eva na Giardinima i Danteovom trgu a događaj će uživo prenositi i Radio Maestral.   

Ravnateljica Istarskog narodnog kazališta Gordana Jeromela Kaić najavila je da će se, s fokusom na djecu i mlade, svake subote održati predstave na Portarati, a u dva termina i u Parku grada Graza. Također, svakog sljedećeg četvrtka do 4. studenog na Forumu održat će se četiri stand up-a. 

Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica Turističke zajednice grada Pule, kazala je da su manifestacije u pred i post sezoni izuzetno bitne, budući da u tom periodu u Puli još borave gosti, a manje je događanja. Stoga se Turistička zajednica priključila organizaciji manifestacije Dođi u grad! – Vieni in città! koju je pokrenuo Grad Pula, a koja će se odvijati upravo u postsezoni.

Zaključno je gradonačelnik istaknuo da je uložen trud da bi se napravio prvi korak ka revitalizaciji centra grada i pozvao javnost da se afirmativno pridruži manifestaciji kako bi svatko doprinio dobrobiti zajednice.

Facebook Komentari