Čini se kako jedna stara mačka može zagorčati život i posao jednoj instituciji poput slučaja u Dubrovniku, a ista ta institucija zagorčava život jednoj staroj životinji, mački Anastaziji.

Naime, Dubrovački muzeji smatraju neprihvatljivim činjenicu da se jednoj staroj mački od 18. godina dozvoli imati kućicu pred zidinama stare gradske jezgre, jer ista napravljena od kartonske kutije im izgleda kao nešto što se ne uklapa u vizuru stare gradske jezgre.

Našao se je tako jedan dobri gospodin, Srđan Kera koji joj je izgradio kućicu koja nije nagrđivala vizuru, ali čini se kako niti to nije zaustavilo ravnateljicu Dubrovačkih muzeja koja je jučer deložirala kućicu napravljenu za mačku Anastaziju.

Treba napomenuti kako je mačka Anastazija zasigurno jedan od simbola Dubrovnika i kako se ista kroz svojih 18. godina života našla na stotinama tisuća fotografija koje su fotografirali turisti, a to čine i dan danas.

Tako je jedna mačka za promidžbu samog Dubrovnika učinila više negoli mnogi turistički djelatnici, pa shodno tome mnogi Dubrovčani i udruge za zaštitu životinja iz cijele Hrvatske traže da se mački Anastaziji omogući dostojan život na mjestu koje ona smatra svojim domom.

I mi se ovim putem pridružujemo željama koje će omogućiti da se mački Anastaziji omogući dostojna starost u sigurnom domu kod gradskih zidina Dubrovnika.

Facebook Komentari