Jučer je predsjednica Gradskog vijeća Grada Pule predala potpise referendumske inicijative za referendum o promjenama prostornog plana na području Lungo mare-a Ministarstvu pravosuđa i uprave u Zagrebu.

Grad Pula je za taj put izdao službeni putni nalog Predsjednici Gradskog vijeća, a troškovi putnog naloga će iznositi cca 2.300 kn (korištenje privatnog vozila 2kn/km što iznosi 1.100kn, cestarina – 306kn, dnevnica ukoliko je bila na putu više od 8h – 250kn, i ostatak za obračunati prirez i porez s obzirom da Predsjednica nije službenik Grada Pule). 

Predsjednici je bio ponuđen izbor da koristi službeno vozilo Grada, što bi u tom slučaju znatno smanjilo troškove puta.

S obzirom kako je predsjednica vijeća svoj put “reklamirala“ na fejs profilu pulske podružnice političke platforme Možemo očito je kako je put iskoristila za političku promidžbu Možemo iako oni službeno ne stoje iza građanske inicijative Referendum za Lungomare. Radojčić je ovim putem još jednom pokazala kako postoje dvostruka pravila kada je u pitanju ona ili njena politička platforma.

Gradonačelnik Filip Zoričić komentirao je ovu situaciju.

“Očito su maske pale. Naime, Možemo i Dušica Radojčić vrlo brzo su pokazali  ono što od početka govorim, a to je da koriste referendum i emocije građana za osobni, politički probitak. Skrivali su se dok je trajalo prikupljanje potpisa, ali najveći financijeri nestranačke, građanske inicijative su, vidi čuda, baš stranke Možemo i Nova ljevica. Zamislite da HDZ ili IDS tako financiraju neku inicijativu koja bi to afera bila, a da ne spominjem što bi nezavisnima spominjali. 

Ovo je od početka kampanja gđe. Radojčić. Ona je stvorila atmosferu neistina i straha, ona je odabrala skriti se iza Inicijative, ona je odlučila kad će se predati potpisi, ona ih je zaključala kod javnog bilježnika, ona ih je vozila za Zagreb i ona se na stranicama svoje stranke jučer kiti potpisima koje građani nisu niti bi ikad dali njoj, kao što joj nikad nisu dali ni glasove. S obzirom na to da je putovala na trošak Grada Pule, odbijajući službeni auto grada, mogla je poslati sliku i objavu Gradu ili da joj pak stranka plati i put s obzirom na to da je to kao i sav njen angažman oko referenduma isključivo stranačka aktivnost”.

Facebook Komentari