U sklopu projekta Dobra energija – Solarna energija za energetsku tranziciju (SEET) i u organizaciji Grada Pule i Zelene energetske zadruge, u Zajednici Talijana – Circolo, održano je predavanje “Kako do vlastite solarne elektrane?”.

Grad Pula će uskoro otvoriti natječaj kojim će sufinancirati izradu glavnog projekta i ugradnju solarnih elektrana za kućanstva. Grad na taj način želi ohrabriti što veći broj građana da iskoriste potencijal solarne energije i aktivno se uključe u tranziciju na obnovljivu energiju.

Alice Šebina i Svibor Jančić iz Zelene energetske zadruge sudionicima su prikazali cjelovitu sliku procesa realizacije i korištenja kućne solarne elektrane, od administrativnih do tehničkih koraka ugradnje, a izdvojeno je i vrijeme za pitanja o specifičnim uvjetima zainteresiranih.

Predavanje u Puli bilo je prvo u nizu predavanja o solarnoj energiji za građane u gradovima-partnerima projekta Dobra energija – SEET koji financiraju Island, Lihtenštajn i Norveška putem Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora (EGP) 2014.–2021. uz nacionalno sufinanciranje Republike Hrvatske u iznosu od 1,1 milijun EUR bespovratnih sredstava u okviru Programa „Energija i klimatske promjene” sve s ciljem povećanja proizvodnje energije iz obnovljivih izvora u Hrvatskoj.

Facebook Komentari