Raspisan je arhitektonsko urbanistički natječaj za najbolje idejno rješenje za novi vrtić na Valmadama na području Mjesnog odbora Busoler.

Od natjecatelja se očekuje da kvalitetno sagledaju pedagoški aspekt vodeći računa da podržava procese učenja, poučavanja i zajedništvo djece, osoblja i roditelja.

Rok za dostavu radova je 24. listopada nakon čega slijedi rad Ocjenjivačkog suda i tehničke komisije te se do konca godine svakako očekuje odabir pobjednika natječaja čiji će se rad, uz ostale nagrađene kao i druge sudionike, javno prezentirati u sklopu izložbe i prezentacije radova.

https://www.pula.hr/hr/novosti/natjecaji-i-nadmetanja/detail/25774/projektni-natjecaj-za-izradu-idejnog-arhitektonsko-urbanistickog-rjesenja-za-djecji-vrtic-valmade-u-puli/

„Preporuka svim natjecateljima je da, u skladu sa zelenim politikama koje provodi Grad, maksimalnu pažnju usmjere na energetsku učinkovitost i uštedu energije te tako, između ostalog, doprinesu ispunjenju ciljeva koje Republika Hrvatska mora ispuniti strateškim dokumentima na razini države i Europske unije“, rekla je pročelnica Upravnog odjela za urbanizam, investicije i razvojne projekte Grada Pule Anja Ademi.

Riječ je, naime, o novoj praksi iznalaženja optimalnih rješenja i u budućim investicijama javne namjene čiji je investitor Grad Pula, koja će izbalansirati oblikovanje, funkcionalnost, ekonomičnost, racionalnost i provedivost rješenja.

U konkretnom slučaju radi se o predškolskoj ustanovi koja bi imala kapacitet od sveukupno 160 mališana u sklopu 10 odgojnih skupina te time smanjiti nedostatak vrtićkih kapaciteta.

„Provedbom projekta djeci s područja Grada Pule omogućit će se dostupnost kvalitetnijeg sustava odgoja i obrazovanja, osigurat će se bolji socijalizacijski procesi, olakšati daljnji proces školovanja, a ujedno će obitelji omogućiti uravnoteženiji i ravnopravniji balans privatnog i poslovnog života“, kazala je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Ivana Sokolov.

Natječaj je raspisao Grad Pula, a provoditelj je Društvo arhitekata Istre – Società architetti dell´Istria (DAI-SAI) što je odraz dobre međusobne suradnje.

Facebook Komentari