Biciklistički događaj namijenjen strastvenim biciklistima iz cijelog svijeta Istria300, ove  će se godine održati 9. listopada u Poreču.

Sudionici Istria300 krenut će iz Poreča gdje će i završiti vožnju, a svi će tijekom same vožnje moći odlučiti žele li voziti najdužu stazu od 300 kilometara ili se prebaciti na dvije kraće staze od 235 ili 155 kilometara.

Ride your Limits!

„Poreč je poznat kao grad vina, maslinovog ulja, mozaika, turizma, ali i kao grad
sporta. Tu titulu prije svega imamo jer smo grad koji, s obzirom na broj stanovnika, ima
odličnu sportsku i turističku infrastrukturu.

Tako je i prirodno da je Istria 300 jedna u nizu sportskih manifestacija koje se, na naše veliko zadovoljstvo, vraćaju u grad. U ovim vremenima, činjenica da će u gradu boraviti 1.200 biciklista u listopadu nama je odličan znak da se stvari polako vraćaju u normalu. izjavio je Loris Peršurić, gradonačelnik Grada Poreča.

„Slogan biciklističkog događaja Istria300 glasi Ride your Limits! i na najbolji način
odražava bit tog jedinstvenog događaja – omogućiti ljubiteljima bicikla iz cijelog svijeta
da uživaju u prekrasnim istarskim krajolicima i cjelodnevnom druženju, a uz to pomaknu vlastite granice i učine nešto dobro za svoje zdravlje, izjavio je Vladimir Miholjević, jedan od organizatora Istria300.

Istria300 BikeWeek

Osim natjecanja za bicikliste amatere, Istria300 obuhvaća i Istria300 Expo, važan događaj za ljubitelje cestovnih bicikala koji će okupiti brojne predstavnike poznatih biciklističkih brendova i pružatelje usluga sa svjetske scene cestovnog biciklizma.

Među njima su poznati brendovi kao što su Ale, Compressport, Cube, Garmin, Giant, Keindl Sport, KTM i drugi. U nedjelju će biti organizirana i zona za druženje sudionika Istria300 Expo Hang-Out Zone u kojoj će moći razmijeniti iskustva i dojmove o Istria300.

HTZ partner

Natjecanju će pak prethoditi Istria300 BikeWeek u organizaciji IstriaBikea, u okviru kojeg će sudionici, kao uvod u natjecanje, moći sudjelovati i u četirima vođenim biciklističkim turama s iskusnim lokalnim vodičima koje obuhvaćaju najljepša mjesta na poluotoku i dijelove pravaca Istria300.

Sudionicima će se u nekim aktivnostima pridružiti i ambasadori projekta, međunarodno priznati sportaši Nicola Thost, Martin Koch, Wolfgang Fasching i Robert Kranjec, koji iza sebe imaju niz olimpijskih medalja, svjetskih odličja i iznimnih sportskih postignuća.

Glavni partneri događaja su Valamar Riviera, Heineken 0.0, Turistička zajednica Grada
Poreča Turistička zajednica Istarske županije i Hrvatska turistička zajednica.

 

Facebook Komentari