U najgušće naseljenoj državi na svijetu – Monaku, odjedreno je 120 dvoboja u sistemu Round robin svaki protiv svakog gdje je 16 ekipa iz cijelog svijeta imalo prilike boriti se za ulazak u četvrtfinale. Ekipa iz Jedriličarskog kluba Uljanik: Edi Jurman, Ema Grabar, Ivano Kaić i Matteo Matković predvođeni trenerom Dariom Klibom vratili su se sa svog drugog nastupa u Kneževini Monako kao pobjednici.

Predivna četiri zimska dana dozvolila su organizatorima odraditi cijeli zamišljeni program na 13. izdanju Monaco Optimist Team Race-a. Četvorka sa Bunarine odmah je od početka pokazala gdje im je mjesto i da nisu slučajno Prvaci Hrvatske već četvrtu godinu za redom u ovoj disciplini.

Po srednjem i laganom vjetru od 5 do 12 čvorova uspjeli su u Round robinu svaki protiv svakog zauzeti ukupno 2. mjesto i 12 pobjeda i time su ostvarili pravo nastupa u četvrtfinalu protiv danskog kluba Faaborg, protiv kojih su upisali i zadnju pobjedu iz Round robina.

JKU CROATIE u finalu protiv AMERIKE

U četvrtfinalnim dvobojima Američka je reprezentacija svladala finski klub Helsingfors sa 2:0 te se kao prva ekipa plasirala u polufinalne dvoboje. U drugom četvrtfinanom dvoboju bilo je malo napetije. Sa 1:0 povela je reprezentacija Malte, dok je španjolski klub Cambrils izjednačio na 1:1:, da bi na kraju pobjedom u trećem dvoboju se kvalificirao u polufinale protiv Američke reprezentacije.

U trećem četvrtfinalnom dvoboju švedski klub KSSS je očekivano uvjerljivo svladao domaćine iz Monaka rezultatom 2:0. Dok je u posljednjem četvrtfinalnom dvoboju četvorka s Bunarine uvjerljivo upisala još dvije pobjede protiv danskog kluba Faaborg i tako se kvalificirala u polufinale protiv švedskog KSSS kluba.

U polufinalnim dvobojima španjolski klub Cambrills poveo je 1:0 protiv reprezentacije SAD-a, koja je odmah uzvratila uvjerljivo sa dvije pobjede za ulazak u finale. U drugom polufinalnom dvoboju JKU Deep Blue četvorka s Bunarine uvjerljivo je upisala još dvije pobjede protiv švedskog kluba KSSS i s time si osigurala reprizu prošlogodišnjeg finala protiv reprezentacije SAD-a: “JKU CROATIE je u finalu protiv AMERIKE čulo se na razglasu u klubu!”

U finalu je američka reprezentacija povela sa 1:0 prednosti. Trener Dario Kliba znao je međutim što im treba reći u pauzi kako bi slijedeća dva dvoboja četvorka s Bunarina upisala dva boda na svoju stranu i tako postali pobjednici Monaco Optimist Team Race-a 2023. godine!

Treće mjesto pripalo je španjolcima koji su u malom finalu pobjedili šveđane sa 2:1.

Zlatni JKU Deep blue team predvođen Dariom Kliba:

Ema Grabar, Matteo Matković, Ivano Kaić i Edi Jurman vraćaju se noćas na Bunarinu.

Konačni poredak

1. JK Uljanik Deep Blue Hrvatska 🇭🇷
2. US National Team 🇺🇸
3. Cambrils team 🇪🇸
4. KSSS team 🇸🇪

Facebook Komentari