Na jedriličarskoj noći u  Marini Polezana proglašeni su najuspješniji jedriličari Istarskog kupa krstaša – Argonaut kup-a u 2022. godini. Za Kup se bodovalo ukupno 13 regata krstaša koje održane na razini Istre i Kvarnera tijekom 2022. godine.

Kup je krenuo regatom Full Moon, a nastavilo s Brioni kupom, Pulskom regatom, regatom Tko prije na Unije pa regatom La mula de Parenzo te još regatama – Istarska, Tivoli Mandrač kup, Ližnjanka, Trget kup, Regata Barbanske rivijere, Istra pod jedrima, Regata kap.Marka Marinovića i završilo se s Arena kupom.

 

BRIONI KUP najmasovnija regata krstaša na sjevernom Jadranu u 2022. godini održan je prema pravilima Hrvatskog jedriličarskog saveza te uz podršku Turističe zajednice grada Pula, Općine Fažana, NP Brijuni, Lučke uprave Pula te lokalnih poduzetnika.

Na regatama Argonaut kupa u 2022. godini sudjelovalo je više od 120 različitih brodova, jedriličarskih timova, djece i odraslih iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Njemačke, Austrije i Engleske. Regate su imale značajan odaziv ljubitelja jedrenja, te se znalo po pojedinoj regati okupiti od 150 do 300 jedriličara,“  izjavila je predsjednica JK Delfin Sanja Vale Čupić.

Na Jedriličarskoj noći tradicionalno su proglašeni najuspješniji jedriličari Istarskog kupa krstaša u 2022. godine. Proglašeni su i najbrži regatni timovi JK Delfin u ukupnom poretku Istarskog kupa krstaša.

Na Kupu se jedrilo po OPEN premjeru (dužini broda) i ORC međunarodnom premjeru. JK Delfin u klubu ima oko 60 regatnih timova pa ne iznenađuje podatak da je ukupno najbži brod Argonaut kupa u 2022. godini po ORC premjeru brod/tim NEVERA sailing upravo iz JK Delfin Pula.

Po OPEN Grupama prva mjesta osvojili su:

Grupa 3 Racing – FLY 5, JK Reful Cres,

Grupa 3 Crusing – FRENČKISS, Slovenija,

Grupa 4 Racing – NEVERA, JK Delfin Pula,

Grupa 4 Crusing – IKIGAI, JK Delfin Pula,

Grupa 5 Racing – EX REVOLUTION, Slovenija,

Grupa 5 Crusing – GREY PEARL, JK Delfin Pula,

Grupa 6 Racing – VIVA 2, JK Delfin Pula,

Grupa 6 Cruising – AINOS, JK Delfin Pula,

Grupa 9 Cruising – SALPA, JK Delfin Pula.

U Vintage kategoriji najbrži je bio EXTRA LARGE iz JK Delfin Pula.

Facebook Komentari