Gradska knjižnica i čitaonica Pula kao jedan od partnera Festivala dječje knjige Monte Librić organizira stručni skup s fokusom na promociju dječje knjige, čitanja, knjižničnih usluga za djecu i mlade, knjižnice kao magičnog puta k nepreglednom svijetu knjiga i mašte.

U prijepodnevnim satima u petak, 26. svibnja 2023. od 8.45 do 14.00 sati u dvorani Središnje knjižnice (Kandlerova 39) angažirani predavači govorit će o aktivnostima i knjižničnim uslugama za djecu i mlade koji se dotiču središnje teme Monte Librića – čarolije, ali i teme koje obuhvaćaju pripovijedanje (storytelling), nove metode u poticanju čitanja kod djece, predstavljanje novih istraživanja na tom području i sl. 

Tendencija opadanja čitanja kod djece i mladih pred knjižničare, poglavito na dječjim odjelima, postavlja sve višu ljestvicu umijeća upotrebe magičnosti kojom bi se privuklo djecu na čitanje te stvorilo strastvene čitatelje i u odrasloj dobi.

Stručni skup Jesu li dječje knjižnice dovoljno čarobne? organiziran je kao sastavni dio Festivala dječje knjige Monte Librić, koji se održava u Puli od 22. do 28. svibnja 2023.

Prijavnica: https://forms.gle/d8c2rSXDLmaBGkFc7

Facebook Komentari