Više od 2000 ljudi prisustvovalo je u nedjelju, 26. lipnja u Zagrebu na dodjeli nagrada za Višejezično natjecanje glazbnih spotova i koncert Joyce Jonathan u okviru francuskog predsjedanja Europskom unijom i Zagreb Classic Festivala.

Učenici pulske gimnazije Karmen Košir, Petra Ivanda (4.f) i Gabriel Radović (4.g) osvojili PRVO MJESTO pjesmom Changements et métamorphoses!

Pjesmu su za potrebe prijave na natječaj “Višejezično natjecanje glazbenih spotova” napisali i snimili Karmen Košir i Petra Ivanda (4.f) te Gabriel Radović (4.g) uz pomoć mentora prof. Marka Kalčića. Riječi pjesme napisale su Petra i Karmen na francuskom jeziku, a Gabriel Radović osmislio je i snimio gitarske dionice. Pjesma tematizira odlazak iz rodnog grada, uspomene i (ne)prihvaćanje životnih promjena.

Natjecanje je bilo otvoreno za sve učenike i studente osnovnih i srednjih škola, sveučilišta te škola stranih jezika diljem Hrvatske. Birao se pobjednik na svakom od 5 stranih jezika natječaja.

Pjesmu i glazbeni spot pomogli su realizirati: učenica Lorenza Leona Ušić (plesačica) i prof. Anica Franjul (klavijature). Učenici se zahvaljuju također profesorima Dejanu Zelenaku i Dejanu Pavlinoviću na pomoći i sugestijama.

Facebook Komentari