Otvorene prijave na radionicu izrade fanzina Print Zine 2021

Udruga Prostor urbane kulture organizira besplatnu radionicu izrade fanzina koja će se održati od 16. do 20. prosinca u prostoru udruge – Kasarna u Fažani.

Fanzini su nezavisne publikacije rađene prema d.i.y. (do it yourself – uradi sam) principu. Na četvrtoj po redu Print Zine radionici polaznici imaju mogućnost naučiti osnove izrade fanzina a tijekom pet dana polaznici će moći oblikovati, otisnuti i uvezati svoju publikaciju i to u nakladi od deset primjeraka. Prijaviti se može individualno ili u timu a za vrijeme radionice osigurani su alati i materijal za rad: papiri i pribor za crtanje, škare, lijepilo, pisače mašine, klamerica, PC, pristup internetu te fotokopirni uređaji.

Kod kreiranja sadržaja mogu se koristiti i vlastiti materijali poput fotografija, tekstova, ilustracija, itd. Radionica je namijenjena mladima od 15 do 35 godina koji se interesiraju za kreativan rad i žele se educirati o načinima i mogućnostima nezavisnog izdavaštva, te korištenju više medija i eksperimentalnim stvaralačkim pristupima. Polaznici mogu i ne moraju imati prethodnog iskustva s istim ili sličnim kreativnim procesima.

Po završetku radionice svakom polazniku ostaje pet primjeraka fanzina dok se ostalih pet arhiviraju u Fanzinoteci, arhivu nezavisnih publikacija koji se vodi u prostoru Kasarne. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a svi zainteresirani mogu se prijaviti putem e-maila: kasarnafazana@gmail.com. Radionica će se održavati u poslijepodnevnim satima, od 17 do 19 sati uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera a broj polaznika je ograničen. Radionicu će mentorirati grafički dizajner Oleg Morović, voditelj Prostora urbane kulture u Fažani.

Završna izložba

U petak, 24. prosinca, radovi i fanzini nastali na radionici bit će izloženi u prostoru Kasarne a početak je zakazan u 19 sati. Glazbeni program večeri vodit će Toni Disco, Mario Art, Baby Yogurt i Fresh New Guy.

Program financijski podržavaju Istarska Županija i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

Facebook Komentari