Počeli su geotehnički istražni radovi kao pripremne radnje za početak izgradnje prve garažne kuće u Puli. Riječ je o garažnoj kući na Marsovom polju, projektu čijim bi dovršetkom građanima Pule trebalo biti na raspolaganju oko 340 novih parkirnih mjesta.

Nova parking kuća imal bi šest katova čime bi osigurali dodatna parking mjesta sa devedeset parking mjesta po katu, izjavio je  Doc. dr.sc. Branislav Bojanić – direktor Pula Parking.

Radovi predviđaju sondiranje terena za gradnju na dubini od dvadeset metara kako bi se utvrdilo njegovo stanje te pristupilo daljnjim fazama rada. Geomehanički radovi na Marsovom polju započeli su u subotu u odmah iz 8:00 sati i trajat će narednih nekoliko dana. Tijekom radova na sondiranju terena parkiralište će biti zatvoreno, a građanke i građani mogu koristiti parkiralište Marsovo polje 2.

Prva garažna kuća u Puli zamišljena je kao montažna armirano-betonska konstrukcija čija će bruto površina građevine iznositi 15.550 četvornih metara. Ovisno o dobivenim rezultatima sondiranja terena, u garažnoj kući, koja će biti raspoređena na više etaža, predviđena su okomita parkirna mjesta, a u prizemlju bi se smjestila većina poslovnih prostora. Na sjevernom dijelu zadnje etaže bit će smješten i ugostiteljsko – uslužni objekt. Površina poslovnih prostora iznosi oko 15 posto ukupne površine.

Na krovu objekta te dijelu južne i zapadne fasade predviđena je izgradnja fotonaponske elektrane.

Facebook Komentari