Lions Club Pula već tradicionalno početkom kalendarske godine organizira donatorske akcije na Gradskoj tržnici nudeći sugrađanima buketiće mirisnih žutih vjesnika proljeća, mimoza po simboličnoj cijeni.

Akcija je planirana za subotu, 11. veljače 2022. od 9: 00 do 13:00 sati na frekventnom mjestu pred ulazom u gradsku ribarnicu. Donatorska akcija Lions cluba Pula nosi jednostavan naziv ZA POMOĆ STRADALIMA U POTRESU U TURSKOJ I SIRIJI”. U dogovoru sa Lions Distriktom 126 D na nivou Hrvatske donijeti će se meritorna odluka kome će se usmjeriti sredstva, te će se putem Distrikta organizirati prikupljanje sredstava od klubova i pojedinaca, a nakon završetka akcije izvijestiti ćemo putem javnih objava sve koji su donirali sredstva gdje su točno sredstva utrošena. Do tada će Lions clubovi prikupljati sredstva na svojim humanitarnim računima za postradale u Turskoj i Siriji od svojih aktivnosti i članova.

Uvjereni da će građani Puljštine kupovinom grančica mimoza po simboličnoj cijeni od 1,50 (11,30 kn) pokazati empatiju prema kataklizmom pogođenom narodu Turske i Sirije, pulske Lionsice i Lionsi očekuju vas u subotu na tržnici, pred ulazom u gradsku ribarnicu!

Ove godine, vjerojatno zbog produljenog toplog vremena do kraja prošle godine, te snažnog zahlađenja koncem siječnja i početkom veljače, stabla mimoza neravnomjerno su procvala, no mi smo u Šišanu pronašli prekrasno rascvjetano stablo čiji su vlasnici obitelj Hrvatin svesrdno prihvatili zamisao da njihove mimoze doprinesu plemenitom humanitarnom cilju.

Kao svrha prikupljanja sredstava za ovogodišnju donatorsku akciju prodaje mimoza naprosto se nametnula potreba svakoga od nas da na neki način pomogne stradalima u potresu magnitude 7, 8 stupnjeva po Richteru koji je pogodio jugoistok Turske i sjever Sirije, te uzrokovao smrt tisuća ljudi, nebrojene povrijeđene i ogromna razaranja zgrada i infrastrukture. Naše misli su uz sve one koje je pogodila ova katastrofa! Previše su bolna sjećanja na nedavne potrese u Banovini i Zagrebu te na sve, još nezaliječene, posljedice.

Facebook Komentari