Saborski zastupnik i vijećnik u Gradskom vijeću Grada Pule Marin Lerotić još jednom je prozvao pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića. Njegovo pismo donosimo u cijelosti. 

Današnjim potezom gradonačelnik Zoričić je priznao odgovornost, ali na način da ju je prebacio na niže rangiranu osobu, u ovom slučaju pročelnika Prhata. Međutim, najveću odgovornost snosi upravo on jer i njegov potpis stoji na Odluci o prodaji sporne čestice na Valsalinama. Ono što vidimo kod gradonačelnika su učestali primjeri pokušaja-promašaja pa tako u samo godinu i pol dana odlazi već treći pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i upravljanje imovinom, a to su svi redom bili njegovi osobni izbori. Ne treba zaboraviti ni promjene na čelu Upravnog odjela za kulturu ili Kaštijuna, gdje je Zoričić smijenio ljude koje je sam postavio. Rezultati takvog kadrovskog eksperimentiranja nisu građanima Pule donijeli ništa dobrog. Naprotiv, poražavajuća je činjenica da je gradonačelnik Pule politizirao cijelu gradsku upravu i time se još hvali. 

Poražavajuća je i činjenica da gradonačelnik, na današnjoj izvanrednoj konferenciji za medije, nije smatrao potrebitim obrazložiti što se krije iza ‘ovog slučaja’, odnosno je li odlučio smijeniti pročelnika zbog previda ili zbog puno ozbiljnih razloga. Smatram da Puležani imaju apsolutno pravo to znati te da gradonačelnikovo ‘ne bih ušao u meritum stvari’ je nedopustivo.

Za kraj, podsjećam da bi Grad Pula izgubio nekoliko stotina tisuća eura da je izglasana odluka koju je gradonačelnik sam predložio Gradskom vijeću.

Facebook Komentari