Na području PU istarske jučer su zabilježena  četiri naleta automobila na divljač.

Dva slučaja zabilježena su u Taru oko ponoći kada je automobilu Mercedes, pulske registarske oznake, kojim je, iz smjera Tara u smjeru Poreča, upravljao 42-godišnjak, na kolnik istrčala srna koju je udario prednjim dijelom automobila nakon čega je srna uginula. 

Nakon nekoliko minuta gotovo na istom mjestu 27-godišnjak je automobilom VW Golf udario u lisicu, koja se nakon udara u automobil udaljila.

Treći slučaj zabilježen je oko 5,40 sati na cesti Lupoglav-Buzet, kada je 41-godišnjak  koji je upravljao automobilom Alfa, pulske registarske oznake, prednjim dijelom automobila udario u divlju svinju, koja se udaljila.

Zadnji slučaj zabilježen je na cesti Labin-Koromačno  oko 9,50 sati kada je 53-godišnji njemački državljanin prednjim dijelom automobila Kia, njemačke registarske oznake, udario u srnu, koja se nakon udara u automobil  udaljila.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači.

Potrebno je napomenuti kako vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja.

Fotografija: ilustracija

Facebook Komentari