Nakon što je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Pule Đorđe Balašević proglašen počasnim građaninom, od danas, 11. svibnja 2022. godine legendarni novosadski kantautor ima svoju klupicu u Puli.

Neposredno nakon smrti Đorđa Balaševića, koji nas je iznenada napustio u veljači 2021. godine, građani Pule pokrenuli su više inicijativa radi trajnog obilježavanja povezanosti Pule i omiljenog glazbenika. Kao najbolje rješenje odabrana je izrada kamene klupe na čijem je čelu ispisano ime Đorđa Balaševića, a na sjedištu klupe dobro znane riječi: “Na stanici u Puli…”.

„Ovo je samo jedan skroman doprinos omiljenom pjevaču koji je opjevao Pulu i koja mu je doista bila važna. Rado joj se vraćao, uvijek prepun emocija, razumijevanja i dobre energije“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Klupa je postavljena u povodu Balaševićeva rođendana 11. svibnja 2022. godine, na zelenoj površini uz nogostup u Kolodvorskoj ulici, u neposrednoj blizini hotela Rivijera.

Panonski mornar volio je Pulu, Pula je voljela njega i njegove pjesme, a jedan od njegovih posljednjih koncerata održao je upravo u prepunoj Areni u kolovozu 2019. godine.

Facebook Komentari