Svjetsko prvenstvo u ribolovu s brodice je ove godine održano u Crnoj Gori, a Rovinjac Pinezić bio je dio Hrvatske reprezentacije koja je ekipno osvojila prvo mjesto u ribolovu sa štapom iz brodice

Danas je na gradskom trgu organiziran doček za člana SRK Meduza i našeg sugrađana Davida Pinezića koji je zabilježio izuzetan uspjeh i na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu u ribolovu.

Svjetsko prvenstvo u ribolovu s brodice je ove godine održano u Crnoj Gori, a Rovinjac Pinezić bio je dio Hrvatske reprezentacije koja je ekipno osvojila prvo mjesto u ribolovu sa štapom iz brodice.

Izbornik reprezentacije je Mateo Jugovac iz Umaga dok je trener još jedan Istranin, Elvis Barak iz Plomina, a u stručnoj pratnji bio je Zadranin Pavle Kostić.

Inače, za Hrvatsku su, osim Davida Pinezića nastupili i Zadrani Ivan Galzina, Marko Sikirić i David Bajlo, zatim Stefano Erman (ŠRD Ribon Novigrad) te Siniša Budisavljević (ŠRD Tunera Jadranovo).

Pinezić je istaknuo kako ovaj uspjeh smatra krunom karijere, te kako isti nije mjerljiv s dosadašnjim uspjesima postignutim u Hrvatskoj, obzirom da domaći teren ipak predstavlja određenu prednost. „Ovog smo puta osvojili prvo mjesto na nepoznatom terenu, u konkurenciji s najboljim ribićima svijeta“, istaknuo je Pinezić.

Pineziću je u ime Grada Rovinja-Rovigno čestitao i zamjenik gradonačelnika David Modrušan koji je izrazio izuzetno zadovoljstvo što se grad s malim brojem stanovnika može pohvaliti značajnim brojem uspješnih sportaša koji nižu priznanja na državnoj i međunarodnoj razini.

Facebook Komentari