Odluka je donesena u svrhu promidžbeno-turističkih aktivnosti te će u skladu s njom biti omogućena prigodna prodaja na kioscima, štandovima, ambulantna prodaja i ostala slična prodaja na otvorenom, kao dio sajamskih događanja i javnih manifestacija te može započeti u 08:00 sati i završiti do 24:00 sata.

Nova Odluka pomoći će egzistenciji malih obrtnika i poduzetnika iz sektora trgovine tijekom turističke sezone

Gradonačelnik Filip Zoričić donio je 10. kolovoza 2023. godine Odluku o proglašenju sajamskih dana na području Grada Pula-Pola kojom se 13., 20. i 27. kolovoza te 3., 10., 17. i 24. rujna 2023. godine proglašavaju sajamskim danima.

„Novom odlukom želimo pomoći našim obrtnicima kako bi u sezoni radili bolje, a samim time oni će pomoći svojim radnicima, obiteljima i gradu. Nakon posljednje izmjene Zakona o trgovini egzistencija malih obrtnika i poduzetnika iz sektora trgovine tijekom turističke sezone mogla bi biti jako ugrožena, budući da im je svaki radni dan važan. Prigodna prodaja na sajmovima i javnim manifestacijama u skladu sa Zakonom o trgovini može se obavljati isključivo na otvorenom prostoru na kojem se održava sajam ili manifestacija, dok se i dalje ne može obavljati trgovina u zatvorenim prostorima“, izjavio je gradonačelnik Filip Zoričić.

Odluku o proglašenju sajamskih dana možete pronaći na web stranicama Grada Pula-Pola na sljedećoj poveznici:

https://www.pula.hr/site_media/media/uploads/content/images/2023/08/10/16odluka-o-proglasenju-sajamskog-dana-1008.pdf

 

Facebook Komentari