Policijski službenici su iz prometa isključili trojicu vozača koji su ugrožavali vlastitu sigurnost, ali i sigurnost drugih sudionika u prometu

Unatoč brojnim upozorenjima policije o potrebi poštivanja prometnih propisa, svakodnevno se u prometu evidentiraju vozači koji grubim kršenjem propisa ugrožavaju svoju, ali i tuđu sigurnost u prometu.

Pulska prometna policija 02. ožujka oko 20 sati u Japodskoj ulici u Puli zaustavila je automobil Fiat, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 66-godišnjak u vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanje motornim vozilima B kategorije. Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je muškarac pod utjecajem alkohola od 1.80 promila te je priveden u policijsku postaju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policija mu je izrekla novčanu kaznu od 20.000 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Pazinska policija 03. ožujka oko 1.25 sati u Ulici 43. istarske divizije u Pazinu zaustavila je 32-godišnjaka koji je krivudao cestom u automobilu Chevrolet, pulske registracijske oznake. Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 1.67 promila te je prethodno oštetio desni kotač tako da je neko vrijeme upravljao vozilom na praznom pneumatiku. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, policijski službenici priveli su ga u policijsku postaju do prestanka djelovanja opojnog sredstva te će protiv njega podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rovinjska policija 4. ožujka oko 00.25 sati u Ulici Stjepana Radića u Rovinja zaustavila je pak 33-godišnjaka koji je upravljao automobilom Peugeot, pulske registracijske oznake, u vrijeme dok ima na snazi dvije zaštitne mjere zabrane upravljanje motornim vozilima B kategorije i dok mu je vozačka dozvola poništena zbog prikupljenog većeg broja negativnih bodova. Obavljenim testiranjem na prisutnost droga u organizmu, 33-godišnjak je bio pozitivan na prisutnost dvije droge te je uhićen i priveden u policijsku postaju, a policija će protiv njega podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Facebook Komentari