Protekli vikend je na porečkom sportskom aerodromu na Žatiki u organizaciji Aerokluba Cumulus Poreč održano padobransko natjecanje Cumulus Cup – Poreč 2022., koje je okupilo četrdeset padobranaca iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Katara, Osijeka, Zagreba, Sinja te istarske predstavnike iz domaćina Aerokluba Cumulus.

– Natjecanje se odvijalo u preciznim skokovima na cilj s visine od tisuću metara, visinskim skokovima s četiri tisuće metara, te dodatnoj disciplini – skijanju na vodi po čemu smo jedinstveni u svijetu, istaknuo je Goran Ratkajec, predsjednik Aerokluba Cumulus.

Porečkom natjecanju su kroz tjedan prethodile pripreme vojnih i civilnih timova iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Katara koji koriste priliku za prvi ovosezonski trening za Svjetsko prvenstvo i svjetske kupove.

U subotu u prijepodnevnim satima odrađene tri serije skokova na cilj, a potom su se odvijali visinski skokovi. Ostvareni su kvalitetni rezultati skakača, jer su već na treninzima sportaši prikazali zavidnu formu i kvalitetne rezultate.

Ovo je ujedno i kriterijsko natjecanje za odabir kandidata za nastup na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu padobranaca u Češkoj.

Facebook Komentari