Pobjednici/e četvrtog nagradnog natječaja u sklopu projekta „Mladi na mreži“ pulske Udruge Metamedij – natječaja za najbolji TikTok video – jesu prvoplasirani Stefan Grmuša, drugoplasirana Nika Čolak te trećeplasirana Monika Tuličić. Prva dva mjesta odabrao je žiri kojega su činili poznati TikToker Dario Marčac i projektna asistentica te umjetnica Ivana-Nataša Turković, dok je treće mjesto izglasala publika „lajkanjem“ na službenoj TikTok stranici udruge Metamedij. Pohvale žirija dobili/e su Zara Nekić, Ivano Bandov, Mika Brk, Zita Tuđan, Iva Broz i Mia Pustijanac. Pobjednici natječaja bit će nagrađeni s tri poklon bona u Svijetu Medija d.o.o. Prvo mjesto dobit će bon od 300 HRK, drugo 200 HRK, a treće 100 HRK.

Na natječaj je pristiglo 40-ak radova od isto toliko mladih autora i autorica iz Istarske županije, ali i šire. Oni su rezultat dvodnevnih online radionica „Snimanje i editiranje videa za TikTok“, koje je Marčac vodio u sklopu projekta „Mladi na mreži“ u SŠ „Vladimir Gortan“ Buje i Tehničkoj školi Pula te na pulskom Sveučilišnom preddiplomskom studiju Kultura i turizam. Tako iz bujske škole dolaze Stefan Grmuša, Nika Čolak, Zara Nekić i Ivano Bandov, iz Tehničke škole Pula Mika Brk, dok su Monika Tuličić, Zita Tuđan, Iva Broz i Mia Pustijanac studentice Kulture i turizma. TikTok videe moguće je pogledati na poveznici https://www.tiktok.com/@metamedij.

Projekt Mladi na mreži adresira problem manjka motivacije i navika kod mladih za sudjelovanje u kulturno-umjetničkim programima, online edukacijskim programima te participativnim projektima koji omogućuju preobrazbu iz pasivnih konzumenata u aktivne stvaratelje, kritičare i komentatore. Ciljevi su povećanje socijalne uključenosti kroz suvremenu kulturu i umjetnost, poticanje participacije, osobnog razvoja i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena putem korištenja novih medija i tehnologija, te unapređenje kreativnih i socijalnih vještina zahvaljujući zanimljivim i prilagođenim kanalima, platformama i formatima.

Vrijednost projekta je 463.988,06 kuna, od čega iznos od 394.389,85 kuna (85%) sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, dok je iznos od 69.598,21 kuna (15 %) sufinanciran iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Više informacija o EU fondovima moguće je pronaći na internetskim stranicama www.strukturnifondovi.hr ili www.esf.hr.

Facebook Komentari