Trka za viticu se već 26 godina održava u subotu pred Trku na prstenac. Pobjedu ovogodišnje Trke za viticu izborio je Andrej Kancelar s ukupno 5,5 bodova.

  

U prvom trku pogodio je 2 punta, u drugom trku 0,5 punta, a u trećem trku je pogodio u sridu te je tako dobio 3 punta. Ukupan zbroj od 5,5 punta donijelo mu je večerašnju pobjedu. Kancelar je ovogodišnju titulu slavodobitnika Trke za viticu osvojio na konju Ramzes vlasnika Kristijana Kancelara, a uz podršku i asistenciju kopljonoše Dragana Popovića.

 

Slavodobitniku Vitice pripala je nagrada sponzora tvrtke ABS d.o.o. u iznosu od 10.000 kuna, a predsjednik Društva Trka na prstenac Dalibor Paus uručio odnosno „nataknuo“ je prsten (viticu) na koplje kao posebnu nagradu. Viticu je izradila Zlatarna David.

Časni sud 26. Trke za viticu činili su njegovi članovi: predsjednik Danijel Učkar te Marino Broskvar i Kristijan Kancelar. Podizači prstenca današnje Vitice bili su Renco Kolić i Aldo Kožljan, a roženice je zasvirao Mihael Glavaš. Za 26. Trku za viticu karetu je vozio Milan Jurković, a vođa kopljonoša je bio Sandi Maurić. 

Trka na prstenac održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike.

Facebook Komentari