Subota ujutro odmah iza osam sati moćni bager pali motor, namješta pikamer i kreće pikamiranje viška temelja. To bi se sve skoro dogodilo da se nije u tom trenutku pojavilo dvadesetak nezadovoljnih građana štinjanske ulice Kozada.

Gradilište u vlasništvu tvrtke Ipsilon nekretnine d.o.o. vlasnika Ivice Salvadora u svibnju ove godine mjesto je gdje se počelo sa izgradnjom temelja budućih višestambenih zgrada. Naime, parcela na kojoj se gradi je u međuvremenu očito isparcelirana kako bi se umjesto jednog objekta dobila dva i na taj se način povećala kvadratura izgradnje. Prema riječima susjeda tim je manevrom investitor sa 200m2 dobio dodatnih stotinjak kvadrata stambenog prostora.

Treba napomenuti da objekt ima građevinsku dozvolu koja je nakon revizije u resornom ministarstvu postala važeća i pravomoćna te investitor može slobodno početi sa gradnjom.

Susjedi negoduju zbog visine i veličine objekta koji strši u odnosu na okolne obiteljske kuće. Prema njihovom tumačenju praksa investitora koji je već izgradio nekoliko zgrada u Štinjanu, je ta da prostor podruma i potrkovlja naknado postaju nove stambene jedinice kada građevina dobije uporabnu dozvolu. Na što oni sumnjaju da će se dogoditi i u njihovoj ulici.

Na gradilište je u subotu izašao i pulski gradonačelnik Filip Zoričić koji je nezadovoljne građane ujedno i primio u četvrtak 12.08. kako bi još jednom uz potrebnu dokumentaciju stekao širi uvid u događanje. Koliko smo saznali, uz građane koji su prijavili građevinskoj inspekciji preizgrađenost temelja, prijavu je tijekom srpnja podnio i Grad Pula.

Nakon što je gradonačelnik sa suradnicima napustio gradilište došao je i investitor Ivica Salavador koji je iznio svoju stranu viđenja rješenja nezadovoljstva susjeda na gradnju ta dva objekta koji će imati jedan zajednički zid sa dva odvojena ulaza.

 

Facebook Komentari