Ovogodišnje, 37. izdanje međunarodnog sajma PromoHotel održat će se od 2. do 5. ožujka 2022. u Poreču u dvorani Žatika, a ugostit će i konferenciju s fokusom na ljudske resurse koji su ključ uspješnog poslovanja u turizmu.

Ovaj već tradicionalni sajam prehrane, pića i opreme za turizam, pred turističku sezonu okuplja profesionalce iz turističkog i ugostiteljskog sektora, a ove godine naglasak stavlja na edukativni program u središtu kojeg je 2. PromoForum konferencija koja će naglasiti važnost edukacija i razvoja ljudskih potencijala u ugostiteljskom i turističkom sektoru.

Ove će se godine na sajmu okupiti više od 150 izlagača i suizlagača iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Njemačke koji na prostoru od 4500 m2 unutrašnjeg izložbenog prostora predstavljaju široku lepezu proizvoda za HORECA sektor s više od 500 poznatih svjetskih brendova. Sajam je namijenjen vlasnicima i menadžerima hotela, vlasnicima vila, kuća za odmor te privatnim iznajmljivačima, vlasnicima kafića i restorana, ali i svim ostalima koji se pripremaju za nadolazeću turističku sezonu, a predstavljeni proizvodi zanimljivi su i vrlo korisni i za širu potrošnju.

Svečano otvorenje sajma Promohotel održat će se u srijedu 2. ožujka, u 12:00 sati ispred dvorane Žatika u Poreču.

Sajm se širi na edukativni dio

-PromoHotel je sinonim za grad Poreč, te je kao međunarodni sajam, još davno utkao put drugim sajmovima i dokazao da Poreč može kvalitetno organizirati velike međunarodne sajmove, sportske i druge manifestacije, čak i u ovim izazovnim vremenima. PromoHotel je još jednom dokaz da su čak i u današnje „on line“ vrijeme prvi dojam i direktni kontakt u poslovnom svijetu itekako bitni, a drago mi je što se sajma širi i na edukativni dio.

I ovim putem se zahvaljujem obitelji Štiković, te tvrtki Studio 053 što se svake godine trude dovesti svim zainteresiranim turističkim djelatnicima brojene novitete i brendove u naš grad rekao je prilikom najavne konferencije gradonačelnik Loris Peršurić.

– Cilj održavanja PromoHotela je približavanje svjetskih ugostiteljskih i turističkih trendova turističkim djelatnicima, ali i svim ostalim posjetiteljima kako bismo doprinijeli promociji i razvoju grada, Istarske županije, Hrvatske, ali i šire. S tim ciljem organizirana je i Konferencija PromoForum koja se ove godine bavi aktualnim i jednim od ključnih pitanja u turizmu, a to su ljudski potencijali.

Pripremili smo i druge edukativne relevantne sadržaje poput diversifikacije obiteljskog smještaja, dobrih praksi održivih destinacija u vidu podizanja kvalitete i inovacije turističkog proizvoda, predstavljen će biti projekt Turističke zajednice središnje Istre Live and Work in Central Istria, kao i mnoge druge teme.

PromoForum dva dana

Kroz edukativni dio, ali i bogat izlagački asortiman PromoHotela, posjetitelji će moći iz prve ruke upoznati nove tehnologije, trendove, proizvode i usluge, razmijeniti svoje ideje s ostalim profesionalcima iz struke te unaprijediti svoje poslovanje, najavila je Ivana Štiković, direktorica sajma PromoHotel.

Govoreći o bogatom edukativnom programu, konferenciji PromoForum koji će se održati 3. i 4. ožujka, Štiković je najavila da će se na istoj okupiti brojni poduzetnici i predstavnici turističkog i ugostiteljskog menadžmenta iz regije uz bogat program s panel raspravama i specijaliziranim predavanjima, gdje će među mnogobrojnim sadržajem i Ministarstvo turizma i sporta predstaviti projekt kojemu je fokus rješavanja problematike radne snage u turizmu dok će se na zatvorenom skupu Udruge ugostitelja Kvarnera i Istre raspravljati o aktualnoj problematici ugostitelja.

Drugi dan PromoForum konferencije rezerviran je za renomirane hrvatske predavače, a to su: Marinela Dropulić Ružić , Saša Tenodi i Vedran Sorić koji će održati zanimljiva, praktična i korisna predavanja o osobnom i profesionalnom razvoju na individualnoj i organizacijskoj razini. U želji da se nakon dužeg vremena ugostiteljska struka okupi u živo, drugi dio PromoForuma sponzoriran je od strane PromoHotela, a prijave uz povoljne kotizacije su u tijeku.

Nakon Konferencije, uslijedit će niz popratnih stručnih zanimljivih predavanja, između ostalog i edukativni dio namijenjen turističkim zajednicama, kao i obiteljskom smještaju, u organizaciji Turističke zajednice grada Poreča i sajma PromoHotel.

– U sajmu smo pronašli dobrog partnera za edukacije za naše iznajmljivače, da im pomognemo kako što bolje plasirati svoje kapacitete na turističkom tržištu. Imamo veliku potražnju jer je broj učesnika limitiran, a svi iz našeg klastera žele sudjelovati, obići sajam i vidjeti što se događa u Poreču. Dodatan motiv je i uključivanje Ministarstva turizma i sporta u manifestaciju, rekao je direktor TZ-a Nenad Velenik i najavio da ove godine očekuju dobru turističku sezonu.

U PromoHotel uključit će se i strukovna grupa ICT Istre, koja djeluje u HGK – Županijskoj komori Pula, organizira besplatna predavanja o digitalnim tehnologijama u hotelijerstvu nekad-danas–sutra, a biti će predstavljen i Smart Hotel kao odgovor na izazove pandemije.

Sajam se organizira pod pokroviteljstvom Istarske županije, Turističke zajednice Istarske županije, HGK – Županijske komore Pula, Obrtničke komore Istarske županije, Udruženja obrtnika Poreč, te uz pokroviteljstvo i financijsku podršku Grada Poreča – Parenzo i Turističke zajednice Grada Poreča.

EPIDEMIOLOŠKI UVJETI

Ulaz na sajam je besplatan uz obaveznu prijavu na www.promohotel.hr i važeću COVID potvrdu, a omogućeno je i besplatno testiranje na ulazu u sajmeni prostor koje financiraju Grad Poreč-Parenzo i Turistička zajednica grada Poreča.

RADNO VRIJEME SAJMA ZA POSJETITELJE:

Srijeda, 2.3.2022. / 12:00 – 19:00 sati
Četvrtak, 3.3.2022. / 10:00 – 19:00 sati
Petak, 4.3.2022. / 10:00 – 19:00 sati
Subota, 5.3.2022. / 10:00-17:00 sati

Facebook Komentari