U petak 26. kolovoza tri predstavnika Možemovaca u gradskom vijeću Pule , Dušica Radojčić , Noel Mirković I Ana Fonović , održali su konferenciju za medije na kojoj su postavili pitanje, Zašto u Odluci o preuzimanju sportskih objekata iz 1993. , uz sve druge preuzete sportske objekte nema I SRC-a Valkane. Tom su prilikom naveli I moje ime kao tadašnjeg Sekretara za privredne I društvene djelatnosti, koji je navedenu odluku predložio Poglavarstvu I Gradskom vijeću.

Pritom su pročitali dio teksta odluke I svim medijima podijelili svu službenu dokumentaciju koju su dobili iz arhiva županije. Nažalost nisu razumjeli ništa. Nisu razumjeli ni zakon ni što čitaju. CITIRAM Ana Fonović : Što se dogodilo devedesetih. Dakle..pretvorba DRUŠTVENOG VLASNIŠTVA nad sportskim objektima I drugim nekretninama U DRUŠTVENOM VLASNIŠTVU na kojima su pravo korištenja imale sportske organizacije, udruge I druge pravne osobe, kao što su poduzeća ,ustanove ili radne organizacije, koje su bile osnovane radi upravljanja sportskim objektima.

Dakle ponovimo .. Pretvorba DRUŠTVANOG VLASNIŠTVA nad sportskim objektima I drugim
nekretninama U DRUŠTVENOM VLASNIŠTVU.. Mogli su se ovdje zaustavit i ispričat se za
neznanje ili omašku jer u odluci sukladno Zakonu piše da se preuzimaju sportski objekti u
DRUŠTVENOM VLASNIŠTVU. Objekti SRC-a Valkane su bili privatno vlasništvo privatizirane
cementare I nisu mogli biti preuzeti.Takva bi odluka bila protuzakonita Veoma jednostavan
odgovor I vidljiv u dokumentima koje možemovci drže u ruci I čitaju , ali ne razumiju. Pritom još I dijele dokument cementare “ popis osnovnih sredstava cementare iz 31.12.1992. Da su ikad vodili neku tvrtku , da su ikad otvorili koje radno mjesto , da su na tržištu a ne iz gradske kase čekali plaću , znali bi da popis osnovnih sredstava piše vlasnik tih osnovnih sredstava. Siguran sam da oni jako dobro znaju kad je cementara privatizirana jer o tome govore već mjesecima.

Privatizirana je 19.10.1992..E sad se postavlja pitanje , zar ljudi koji več pola godine osporavaju gradnju na Valkanama I izvode građane na referendum , neznaju ni zakon ni odluku razumjeti ? Pa kamo to onda oni I temeljem kojih znanja ,istina ili neistina vode građane. Lijepo je neki dan glavni urednik Glasa Istre naslovio njihov rad : U ime pravde , konfiskacijom oduzimamo Valkane privatnom vlasniku. Baš me zanima kamo bi ih poslali građani kad bi dakle istim načinom možemovci temeljem svojih kriterija počeli utvrđivati šta smije a šta nesmije biti u privatnom dvorištu Marije I Bepa. Kamo će ih tek poslati svi građani Pule , ako kojim slučajem referndumom vlasniku SRC Valkane zabrane gradnju hotela , pa ovaj od grada naplati odštetu.

Pričamo o stotinama milijuna ne kuna nego eura. Možda misle da je konfiskacijski trebalo
postupiti I 1993. Neće moći Dušice , Ano I Noelu , promašili ste znanje, stolječe I društveno uređenje…komunizma I konfiskacije nema.

Posebno je zanimljiva prljava manipulacija javnošću koju možemovci koriste. Nakon što me
imenom prozvala , insinuirala da postoje možda neki tajni dokumenti I pozvala medije da dalje istražuju, Dušica se ogradila… možda je sve ok možda nije. Tu jeftinu foru može prodavati doma svojima, a ja ću je sad po istom modelu prodati njoj.

Dušica Radojčić bila je predsjednica Zelene Istre od 2002 do 2020. U tih 18 godina utrošila je cca 20 milijuna kuna društvenog novca. Postavlja se pitanje što je radila. Iz izvještaja dostupnih na internetu , vidljivo je da najveći broj stranica aktivnosti zauzima popis pričanja na medijima. Naravno uvijek o spašavanju zelenila, grada , države …planeta.. Plaća je rasla , novaca je bilo, a onda je Dušica shvatila da si ne može isplačivati plaću iznad propisane visine. Napustila je mjesto predsjednice I od onda svoje usluge naplačuje po daleko višoj cijeni kao konzultant … jer visina troška konzultantskih usluga nije propisana. Čini li to temeljem ugovora na svoje ime, na ime njene tvrtke ili na ime neke tvrtke koja nju angažira ..neznam. Pozivam medije , posebno istraživačke novinare koji od grada Pule dobijaju sredstva za istraživačko novinarstvo ,da istraže dali je novac građana Pule završio na gore opisani način u đepu gđe Dušice Radojčić…. Možda postoji neki tajni dokument.Možda je tako , možda nije . Možda je sve ok , možda nije.

Denis Mikolić
Sekretar sekretarijata za privredne I društvene djelatnosti Pule 1990-1996
Direktor TV NOVE

Facebook Komentari