Nekada smo u Puli imali Pattinaggio i Bunarinu. Koristili su ih sportaši i rekreativci, ali su to ujedno bila i kultna mjesta za druženje. Obnovljeni SRC Valkane mogao bi biti daleko ljepši i sadržajniji. I bitno unaprijediti kvalitetu života u Puli, poručili su iz pulskog Možemo na predstavljanju javnosti svog prijedloga rješenja za bivši kamenolom tvornice cementa. SRC Valkane mogao bi postati jedinstveno i nezamjenjivo mjesto za sport, rekreaciju i druženje svih uzrasta u gradu.

Uskoro će građani i građanke Pule na referendumu odlučivati o zabrani gradnje hotela,
drugih turističkih smještajnih kapaciteta i stambeno-poslovnih građevina na području UPU
Lungomare. U slučaju da 9. listopada građani Pule na referendumu većinom odgovore
pozitivno, potrebno je osmisliti budućnost sportsko-rekreacijskog centra Valkane. U slučaju
zabrane gradnje na tom području, vlasniku ono postaje neatraktivno te mu se može ponuditi otkup zemljišta od strane Grada. Ti bi pregovori mogli krenuti već sada, nastavljaju predstavnici pulskog Možemo.

Nogometno igralište-stadion ima natjecateljske gabarite, dobro je drenirano, na njemu
je igrao prvoligaš NK Istra, ima svlačionice i sanitarni čvor. Ono treba novi travni tepih,
tribine treba obnoviti, svlačionice i sanitarni čvor treba prilagoditi količini korisnika i
suvremenim standardima.Teniske terene koji su okrenuti istok-zapad potrebno je okrenuti u smjeru sjever-jug kako sunce ne bi smetalo igračima ujutro i predvečer, obnoviti podlogu,
zamijeniti dotrajalu ogradu, ugraditi ekološku rasvjetu.

Potrebno je izgraditi montažnu tenisku dvoranu s umjetnom podlogom za igranje u hladnom dijelu godine s dva teniska terena. Pula je jedan od rijetkih gradova s više od 20.000 stanovnika bez teniske dvorane/šatora.

Iz pulskog Možemo pozivaju sve dobronamjerne sportske radnike/ce, koji su iskreno podupirali projekt preuređenja pomoćnog nogometnog igrališta, da pomognu i uključe se u plan revitalizacije davanjem dodatnih prijedloga za ideju oživljavanja SRC Valkane, koji je neusporedivo bolji i obuhvaća daleko više djece, ali i odraslih i umirovljenika.

 

Facebook Komentari