Hrvatski dokumentarni film „Rađa“, redatelja Vojana Koceića, sniman je tri godine u Splitu, Bostonu, Beogradu, Springfieldu, New Yorku, Atlanti, Indianapolisu i prikazuje presjek sportske karijere slavnog košarkaša te se dotiče dva naslova prvaka Europe sa Splitom, olimpijskog finala protiv Dream Teama, Tonija Kukoča, gubitka Dražena Petrovića.

U srijedu, 25. kolovoza s počekom u 20:00 sati na pulskom Kaštelu održat će se promocija filma „Rađa“ uz gostovanje proslavljenog košarkaša Dina Rađe. Program se održava pod pokroviteljstvom Grada Pule, u organizaciji javne ustanove Pula Film Festival, a cjelokupni prihod od ulaznica namijenjen je sanaciji vanjskog košarkaškog igrališta “Dražen Petrović” na Stoji.

Premijerno je prikazan lani, 5. ožujka 2020. u Splitu te potom u Zagrebu. Dino Rađa, s bogatom svjetskom karijerom; od trofejne ekipe splitske “Jugoplastike” do NBA ekipe velikih “Boston Celticsa”; standardni reprezentativac i osvajač svjetskih trofeja te odnedavno i stanar Kuće slavnih i zvijezda filma, družiti će se s publikom prije i nakon projekcije filma.

Ulaznice po cijeni od 50,00kn u pretprodaji su na mrežnoj stranici www.kinovalli.net, a na dan promocije i na samom ulazu od 19:00 sati. Za ulaz je potrebno predočiti i Covid potvrdu, odnosno negativan test ne stariji od 48 sati.

Facebook Komentari